Egy ínyenc patkány Párizsban

2006.06.16. 15:51

Alighogy tengeren innen és túl bedübörögtek a Verdák a mozikba, a Disney-Pixar máris előrukkolt következő, készülő filmjük előzetesével, amely nemcsak a mozikban tekinthető meg a Verdák előtt, hanem az interneten is. Az új Pixar-film a számítógépes animációt hasznosító technikát kivéve nem sokban hasonlít majd a kocsis mesére: a főszerepben ezúttal patkányokat és embereket láthatunk majd, a helyszín pedig Párizs lesz.

A Ratatouille című film főszereplője egy fiatal patkány, aki ezt a nevet viseli (a ratatouille a franciák lecsóhoz hasonló zöldséges ételének a neve, de egyben az angol "rat", azaz patkány szót is magában foglalja; sajnos ez utóbbi jelentést nem sikerült magyarra átültetni, ezért nálunk a kissé idétlen L'ecsó címen fut majd a film), és más patkányokhoz hasonlóan a város csatornarendszerében él családjával.

Ratatouille viszont társaitól eltérően gasztronómiai ínyenc, és ez jócskán megnehezíti az életét, hiszen nem hajlandó a szokásos patkánykosztot fogyasztani, azaz a csatornákban talált maradékokat és szemetet. Ehelyett vásárra viszi a bőrét, és őrületbe kergeti egy elegáns étterem személyzetét azzal, hogy megpróbálja ellopni a vendégek elől a legfinomabb falatokat.

Az előzetesben megismerkedhetünk a szimpatikus kis Ratatouille-jal, akit az étterem szakácsai késekkel kergetnek, miután ellopott egy darab sajtot a vendégeknek felkínált különleges sajttálról, majd annak leszünk tanúja, hogy az élete otthon sem könnyű, mert apja folyton megpróbálja helyes patkányútra terelni a különc fiút.

A filmet Brad Bird rendezi, aki a fergeteges sikerű A hihetetlen család-ot is készítette, társrendezője pedig Jan Pinkava lesz, aki az Egy bogár életé-ben és a Toy Story 2-ben működött közre korábban. Az amerikai bemutató tervezett időpontja 2007. június 29.

KAPCSOLÓDÓ CIKK