Capote megformálója először Sidney Lumet drámájában adja ékszerrablásra a fejét Ethan Hawke közreműködésével, majd fegyvercsempészetbe fog Tom Hankszel Mike Nichols thrillerében.

Nyilvánvaló, hogy mióta Philip Seymour Hoffman elnyerte az Oscar-díjat Truman Capote megformálásáért, a telefonja folyton csörög, és a vonal túlsó végén Hollywood legnagyobb rendezői könyörögnek, hogy szerepeljen legújabb filmjükben. Tudni véljük ezt onnan, hogy a színész még idén két nagyszabású projektben is részt vesz. Az első a Before the Devil Knows You're Dead című film, amelyet nem más rendez, mint a legendás Sidney Lumet (Tizenkét dühös ember, Hálózat). Az alkotás részben családi dráma, részben thriller lesz: Hoffman és Ethan Hawke fivéreket alakítanak, akik úgy döntenek, hogy kirabolják szüleik ékszerboltját. Természetesen számításaikba hiba csúszik, és a rablás tragédiába torkollik.

A filmben Albert Finney és Marisa Tomei is játszik majd; előbbi a fivérek apját, utóbbi Ethan Hawke figurájának feleségét alakítja. A film forgatása jövő hónapban kezdődik New York-ban. Mi viszonylag nehezen tudjuk elképzelni, hogy Hawke és Hoffman hihető testvérpárt alakítson a vásznon, csak abban reménykedhetünk, hogy a fizikai hasonlóság teljes hiányát színészi képességeikkel pótolják majd.

A Lumet-film után Hoffman egy másik sztárrendezővel dolgozik majd együtt, a Diploma előtt-öt és a Silkwood-ot is jegyző Mike Nicholsszal. A Charlie Wilson's War című alkotás a nyolcvanas években játszódik, és Hoffman egy CIA-ügynököt alakít majd benne, aki egy amerikai politikusnak segít fegyvereket eladni afgán lázadóknak.

A film forgatókönyvét George Crile könyve alapján Aaron Sorkin írja, aki az Egy becsületbeli ügy és a Szerelem a Fehér Házban szerzője. A filmben nem kisebb sztárok lesznek Hoffman partnerei, mint Tom Hanks (ha minden igaz, ő játssza majd a politikust) és Julia Roberts. Hanks producerként is részt vesz a projekt megvalósításában. A forgatás a tervek szerint októberben kezdődik.