A durva kánikulában két új film ad lehetőséget a hűvös moziterembe menekülésre: az egyik az óceán hideg hullámait kínálja, de mást nem sokat, a másik a pokol lángjaival operál, de mégis hidegen hagy.

L'Enfer - 2005
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: Best Holywood

Miről szól? Három egymástól elhidegült lánytestvért ismerünk meg: Sophie-t, aki szenved, mert férje megcsalja, Anne-t, aki egy házas férfivel folytat viszonyt és Céline-t, aki beteg anyjukat ápolja. Egyszer csak felbukkan egy férfi, aki felszínre hozza azt a régi traumát, amely elválasztotta egymástól a lányokat.

Ki a rendező? A bosnyák Danis Tanovicnak ez a második nagyjátékfilmje a balkáni háborúról szóló, Oscar-díjas Senkiföldje után.

Kik a szereplők? Emmanuelle Béart a Mission: Impossible-ből, Marie Gillain a Hanta-palinta azóta felnőtt kamaszlánya és Karin Viard, Az új Éva. A férfi a Szeress, ha mersz-ből és a Narcó-ból ismert Guillaume Canet.

Kinek ajánljuk? A túlcsordulóan érzelmes melodrámák kedvelőinek.

Mit mondunk még a filmről? A Pokol című film olyan, mintha valaki abban mérné költeménye mélységét, hogy mennyi benne az oh! és ah!. Hiába a tökéletes történet, ha a megvalósításból kínosan patetikus nagyotmondás lett. Olvasd el kritikánkat!