Poseidon - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? Az utasok a szilvesztert ünneplik a Poseidon nevű óceánjárón, amikor egy hatalmas hullám felborítja a hajót. Az ünneplés átcsap a túlélésért folytatott küzdelembe.

Ki a rendező? Wolfgang Petersen, aki rutinosan mozog a tengeren, hiszen ő rendezte A tengeralattjáró-t és a Viharzóná-t is.

Kik a szereplők? Kurt Russellen és Richard Dreyfusson kívül nem akadnak nagy sztárok a hajó utasai közt; Josh Lucas, Emmy Rossum és Jacinda Barrett tartanak még velük.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik máshogy végképp nem tudnak felfrissülni a kánikulában, csak, ha óceánra szállnak valamelyik légkondis moziban.

Mit mondunk még a filmről? A Poseidon remake, nem láttam az eredetit. Ez a mostani verzió jólszabott, pergő katasztrófafilm jobb-rosszabb színészekkel, akiknek játszaniuk úgysem kell, mert nincs mit. A lényeg a porhüvely. Olvasd el kritikánkat!

Mit mond az alkotó a filmről? A német származású rendező rutinos a nagyszabású vizes filmek gyártásában, úgyhogy mondhatni evidens volt, hogy a hetvenes évek nagy sikerű katasztrófafilmjének A Poseidon katasztrófának a remake-jét is neki kellett elkészítenie. Az interjúból kiderül, hogy mikor kezdődött Petersen víz iránti vonzalma, hogy milyen technikai nehézségeket jelentett a folyamatos vízben való forgatás és az is, hogy a "nagy" filmekben utazó rendező kedvenc filmese egy "kis" francia rendező. Olvasd el a Wolfgang Petersennel készült interjút!

Bujdosó Bori