A világ legviccesebb zombifilmjének főszereplőivel újabb brit komédia készül, amelyben a Haláli hullák hajnalában megismert két barát nyomozópárost alakít.

A 2004-es Haláli hullák hajnala (Shaun of the Dead) után ismét összeállt a nagy csapat: Edgar Wright rendező Simon Pegg és Nick Frost főszereplésével új komédiát forgat. Wright és Pegg a Hot Fuzz címet viselő alkotást is együtt írták, akárcsak a két évvel ezelőtti zombifilmet, amelyben London lakossága igencsak szórakoztató módon változott élőhalottá. A filmben az ex-Bond Timothy Dalton és Bridget Jones apukája, Jim Broadbent is játszik majd.

Pegg egy Nicholas Angel nevű, zseniális londoni nyomozót alakít, akit irigy kollégái mesterkedései miatt áthelyeznek egy halálosan unalmas faluba, Sandfordba. Angel egy butuska, de jó szándékú partnert kap maga mellé, akit a nagydarab Nick Frost alakít. A nyomozó már éppen próbálná megszokni az alvó település iszonyatosan lassú tempóját, amikor hirtelen véres bűncselekmények kezdődnek, amelyek arra a következtetésre juttatják, hogy Sandford talán mégsem olyan unalmas és nyugodt hely, amilyennek hitte.

Úgy tűnik, manapság már minden magára valamit is adó produkciónak van forgatási blogja, így természetesen a Hot Fuzz hivatalos honlapján is videoblogon követhetjük a film készülését. Jelenleg 11 klip található az oldalon, amelyeknek a többségében Pegg és Frost marhulnak. A rendező már a forgatás harmadik napjától kezdve hihetetlen fáradtságról panaszkodik: a Haláli hullák hajnalá-nál lényegesen ambiciózusabb projekt végsőkig kimeríti, ráadásul hiába zajlik a film egyik jelenete egy nagy élelmiszeráruházban, a díszletként használt húsárukat sem fogyaszthatja el a fárasztó forgatási nap végén, mivel azok kartonból készültek.

Forrás: [origo]
Nick Frost és Simon Pegg a Haláli hullák hajnalá-ban

Azért kiderülnek a blogból konkrétumok is a filmmel kapcsolatban, például az, hogy a forgatókönyv megint a Pegg és Frost közti kapcsolatra koncentrál (a színészek az életben is jó barátok), hogy ebben a filmben is jelentős szerepet kap majd egy hagyományos brit pub, akárcsak a zombifilmben, ahol a két fickó folyton a Winchester nevű kocsmában lógott, és, hogy azért nem készül sok akciófilm Angliában, mert a gyakran, ám kiszámíthatatlanul jelentkező esőzések nagyban megnehezítik a forgatás ütemezését.

A Hot Fuzz-t Angliában a tervek szerint jövő februárban mutatják be, remélhetőleg legalább DVD-n hozzánk is elérkezik majd.