Végre megnézhető az interneten A parfüm című film első hosszú előzetese, mely már jóval többet elárul, mint a februárban bemutatott rövid előzetes, amelyben még csak egy szilvát daraboló vörös szépséget és az őt szaglászó Jean-Baptiste Grenouille-t tekinthettük meg néhány másodperc erejéig.

A film honlapján található, német és angol nyelven is elérhető előzetes egy meglehetősen hátborzongató képsorral indul, amelyből kiderül, hogy Jean-Baptiste-nak már a bölcsőben megmutatkozott különleges szaglóképessége. A történet a főhős születésével kezdődik, amikor anyja nem kívánt gyermekét rothadó haltetemek közé rejti a piacon, de a visító csecsemőt megtalálják, és megmentik. Jean-Baptiste árvaházban nő fel, majd megismerkedik egy Baldini (Dustin Hoffman) nevű parfümkészítő mesterrel, akinek rosszul menő parfümériája fellendítéséhez szüksége van egy új, jellegzetes illatra. A fiú segít Baldininek, aki cserében tanácsokat ad neki a parfümkészítés elsajátításához.

Jean-Baptiste hamarosan nem várt módszer segítségével szárnyalja túl mesterét: fiatal lányok meggyilkolásához folyamodik, akikből illatanyagot nyer ki tökéletes parfümje elkészítéséhez, amely ellenállhatatlanná teheti őt. A legtökéletesebb illata a szépséges, vörös hajú Laurának van, és már csak ő hiányzik a parfüm megalkotásához. Laura apja, Antoine Richis (Alan Rickman) sejti, hogy lánya veszélyben van, ezért megpróbálja elbújtatni a gyilkos elől, aki azonban kifinomult szaglása révén könnyen követheti a lány nyomát...

A film alapjául szolgáló, 18. században játszódó Patrick Süskind-regényt sokan megfilmesíthetetlennek tartották, mert a könyvben nagy szerepet kap a különféle illatok részletes, érzékletes leírása, de úgy tűnik, ez Tom Tykwert mégsem ijesztette meg, és elvállalta a film megrendezését. Jean-Baptiste szerepét Ben Whishaw kapta, aki az idei Titanic filmfesztiválon bemutatott Stoned - Brian Jones halála című filmben a Rolling Stones gitárosát, Keith Richardst alakította. Laurát a mindössze tizenöt éves Rachel-Hurd Wood játssza, akinek ez a harmadik filmszerepe a 2003-as Pán Péter, és a nálunk még nem bemutatott An American Haunting című tavalyi horrorfilm után.

A parfüm-öt Németországban szeptemberben mutatják be, a hazai mozikba a jövő év elején érkezik az SPI International forgalmazásában.