Eszeveszett menekülés a spanyol rengetegben, rohadt nagy puskákkal. Körülbelül így foglalhatjuk össze a Gary Oldman főszereplésével készült, új spanyol thriller történetét, amelynek hivatalos honlapja és rövid előzetese már megtalálható az interneten.

Régóta vártuk, hogy a készülő, The Backwoods című thrillerből többet láthassunk, mint azt a néhány fotót, amely hónapok óta megtalálható az interneten, és most végre nem kell tovább várnunk, megérkezett az első, rövid előzetes. Hogy miért hozott izgalomba bennünket egy elsőfilmes spanyol rendező (Koldo Serra) alkotása, amelynek még a sztoriját sem ismertük? Hát a szereposztás miatt: Gary Oldmant, Paddy Considine-t és Virginie Ledoyent láthatjuk a film főszerepeiben, továbbá a Szájból szájba-ból és A gépész-ből ismert, Aitana Sánchez-Gijónt.

Már él a film hivatalos holnapja, amelyen a következő mottó köszönti a látogatót: "Mindenki vagy vadász, vagy zsákmány... ez az egy kurva nagy igazság van a világon". Aztán a rövid előzetest megtekintve láthatjuk, hogy ezt a bölcsességet Oldman figurája osztja meg Considine-nal, miután lelő egy nyulat. A hetvenes évek végén játszódó történet középpontjában két házaspár áll: a Ledoyen és Considine által megformált Lucy és Norman nehéz időszakon megy keresztül, ezért úgy döntenek, a nyarat barátaik, Paul és Isabel (Oldman és Sánchez-Gijón) spanyolországi házában töltik. Megérkezésük után azonban egy olyan szörnyűséggel szembesülnek, amely végképp felforgatja az életüket, és az erőszak elszabadulásához vezet.

A rendező, aki korábban még csak néhány rövid horrorfilmet készített, a honlapon található bevezetőben leírja, hogy filmje elsősorban az emberek közti kommunikáció buktatóiról szól; saját szavaival: arról, hogy "néha nagyobb a távolság két házastárs közt, mint két, egymástól több száz kilométerre eső kultúra közt".

A The Backwoods-t a cannes-i filmfesztiválhoz tartozó filmpiacon mutatták be májusban, arról egyelőre nincs hírünk, hogy a mozibemutató mikorra várható.