A nagy nyári filmszezon felén is túlvagyunk, a hollywoodi dobások közül már csak Supermant, a Karib-tengeri kalózokat és a floridai hekusokat (Miami Vice) várjuk, úgyhogy lassan elkezdhetünk azon töprengeni, hogy jövő nyáron milyen filmeken szórakozhatunk majd a mozi hűvösébe húzódva. Az első nagy attrakció a Pókember harmadik része lesz, amelyet világszerte jövő májusban mutatnak be. Érdemes megnézni a film rövid előzetesét, mert ez alapján úgy tűnik, igencsak hatásos lesz az új epizód.

Ebben az ízelítőben még meglehetősen kevés dialógus van, viszont a főbb szereplők mind megjelennek, legalább egy felvillanás erejéig. A leglátványosabb és -hatásvadászabb elem a klipben az, hogy látjuk, ahogy egy alaktalan fekete "massza" belemászik Pókember (Tobey Maguire) ruhájába, és feketévé változtatja. Talán nem lövünk le poént - hiszen a képregény ismerői úgyis tudják-, ha eláruljuk, hogy a feketeség egy önálló élőlény, amely szimbiózisban él a "gazdájával", de ezt Pókember csak később ismeri majd fel.

Megpillantjuk - a Tobey Maguire-re meglehetősen hasonlító - Topher Grace-t, ahogy felfelé néz valahova a magasba, és ha segítségül hívjuk az IMDb-t, akkor mindjárt az is kiderül, hogy ő változik majd Pókember egyik nagy ellenségévé, Venommá, amikor a szimbióta átköltözik belé. A főhős két másik ellenfele is megjelenik a rövid klipben: egy pillanatra láthatjuk az utcákon tomboló Sandmant, és ismét feltűnik a már az előző részekben megismert Harry Osborn (James Franco) is, akit ezúttal Marie Jane-nel (Kirsten Dunst) látunk meghitt helyzetben.

De Pókembert sem kell félteni, mert színre lép másik szerelme, a szőke Gwen Stacy is, akit Ron Howard rendező lánya, Bryce Dallas Howard alakít (őt egyébként hamarosan a Lány a vízben című fantasyben láthatjuk, amelynek legújabb előzetese megtekinthető itt).

A Pókember 3-at természetesen ismét Sam Raimi rendezi, akárcsak az első két részt. A film világszerte 2007 májusának első hetében kerül a mozikba.