A forgalmazók ismét óvatosak voltak, akárcsak múlt héten: megint csak két új filmet mutatnak be a hazai mozikban. Egy ízig-vérig amerikai és egy törökös beütésű német vígjáték közül választhatunk, a probléma csak az, hogy egyik sem elég vicces.

The Break-Up - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? A korábban egy párt alkotó Gary és Brooke rájön, hogy nem bírják tovább elviselni egymást, azonban egyikük sem óhajt kiköltözni közös lakásukból. A két acsarkodó ex közt harc indul egymás kiutálásáért.

Ki a rendező? Peyton Reed, aki a pom-pom lányok kevéssé izgalmas életébe kalauzoló Hajrá csajok!-at és a rosszemlékű Pokolba a szerelemmel!-t is rendezte.

Kik a szereplők? Természetesen a forgatáson összemelegedett álompár: Jennifer "arckifejezés nélküli" Aniston, és Vince "dögösnek hiszem magam, pedig dagadt vagyok" Vaughn. A mellékszereplők közt felfedezhetjük a Képtelen képregény Alyssa Jonesát, azaz Joey Lauren Adamst és Jon Favreau-t, aki a Bárbarátok-on kívül a nálunk nem túl ismert, de remek Pofozó pénzmosók című vígjátékban már szerepelt Vaughn partnereként.

Kinek ajánljuk? A film - gyanítjuk, hogy nagy részben Speier Dávid fordításának köszönhetően -, néhol egész vicces, úgyhogy kellően leszállított elvárások mellett akár szórakoztatónak is találhatja bárki.

Mit mondunk még róla? A Szakíts, ha bírsz a hosszúra nyújtott szemétkedések és fáradt poénok filmje. Főszerepben a gépies Jennifer Aniston és a tompa Vince Vaughn. Olvasd el a kritikát!