Július 20-án érkezik a mozikba A Karib-tenger kalózai 2, de addig is izgalmas, magyar nyelvű ízelítőket kínálunk a filmből. A most megtekinthető, második rövidfilmben a forgatás egzotikus helyszíneire látogathatunk el a stáb tagjainak kíséretében.

A kisfilmben a producer, Jerry Bruckheimer és a stáb tagjai mesélnek arról, hogy milyen volt a kétszáz napos forgatás a Karib-tengeren, és a filmhez épített különleges díszletekről is szó esik. A filmben szerepel egy trópusi folyó, és a fölé épült fakunyhó, amelyet a Disney-stúdióban építettek fel. Ez annyira megtetszett Johnny Deppnek, hogy legszívesebben magával vitte volna a forgatás után, hogy beleköltözzön. A karib-tengeri forgatás négy különböző szigeten zajlott, többek közt a lakatlan Dominikán, ahol a közlekedéshez szükséges utakat is nekik kellett megépíteniük, és Exumán, amely tulajdonképpen csak egy kis hófehér homokzátony a tengerben, amelynek dagálykor a fele víz alá kerül, így a stábnak ehhez kellett igazítania a forgatás ütemezését. Azt is megtudjuk, hogy a film kedvéért az egyik szigeten felépítették a világ legnagyobb medencéjét, amelyet a hajós jelenetek felvételéhez használtak.

A holtak kincse alcímet viselő filmben Jack Sparrow kapitányra és barátaira újabb kalandok várnak, méghozzá vérre menőek. Kiderül ugyanis, hogy Sparrow egyezséget kötött a kísértetkalózzal, Davey Jonesszal, és ha nem rendezi sürgősen a tartozását, kénytelen lesz örökké Jonest szolgálni. A veszélyes küldetés végrehajtásához Sparrow segítségül hívja barátait, Willt és Elizabethet, akiknek emiatt le kell mondaniuk küszöbönálló esküvőjüket, sőt, hamarosan azon kapják magukat, hogy az életükért küzdenek.

Természetesen a folytatásban az első részben megismert és megszeretett figurákat láthatjuk viszont: Johnny Deppet a bolondos, léhűtő Sparrow kapitány szerepében, Keira Knightleyt a hol abroncsos ruhában tündöklő, hol férfinak öltöző Elizabethként és Orlando Bloomot az ifjú Will bőrében. Davey Jones megformálójára, Bill Nighyra aligha fogunk ráismerni a vásznon, de ő a leglátványosabb megjelenésű szereplő: arcából fenyegetően tekergőző polipkarok sokasága nyúlik ki. A filmet - akárcsak az első részt - Gore Verbinski rendezte, a producer ismét a sikergyáros Jerry Bruckheimer.