Kalandozz kalózokkal!

2006.07.05. 14:30

Rögtön itt a nyár egyik legjobban várt szórakoztató filmje: A Karib-tenger kalózai második része július 20-án érkezik a mozikba. Játssz velünk, és ha szerencsés leszel, premier előtt megnézheted, hogy Sparrow kapitány és barátai hogyan szállnak harcba a poliparcú kísértetkalóz ellen.

A Fekete Gyöngy átka után A holtak kincsé-ben folytatódnak a karib-tengeri kalózok kalandjai. A filmben visszatérnek az első rész főszereplői: a kótyagos Jack Sparrow kapitány, és barátai, Will és Elizabeth. Sparrow-nak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davey Jonesnak, a Bolygó Hollandi nevű szellemhajó kapitányának az adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. Emiatt meghiúsul Will és Elizabeth esküvője, ugyanis úgy alakul, hogy ők is kénytelenek elkísérni Sparrow-t a nagy kalandra.

Forrás: Fórum Hungary
Nézz még több képet a filmből! | Honlap | Előzetes

A második részt (és mellesleg a most készülő harmadikat is) ugyanaz a csapat készítette, mint az elsőt: a rendezői székbe Gore Verbinski, A mexikói és Az időjós alkotója ült, a producer Jerry Bruckheimer, akinek a nevéhez olyan hollywoodi sikerek fűződnek, mint az Armageddon vagy a Pearl Harbour. A 200 millió dollárból készült film látványosságát a grandiózus díszletek és számítógépes trükkök mellett az eredeti karib-tengeri helyszíneken felvett jelenetek garantálják. Természetesen a film főszereplői ugyanazok, mint akiket az első részben megismertünk. Johnny Depp bizonyára újból élvezetes ripacskodással formálja meg a léhűtő Sparrow-t, a szerelmes Will és Elizabeth szerepében pedig ismét Orlando Bloomot és Keira Knightleyt láthatjuk - utóbbit néha abroncsos, máskor férfiruhába öltözve. Davey Jonest Bill Nighy alakítja, aki digitálisan "elmaszkírozva" jelenik meg a vásznon: zöldes színben játszó arcából polipkarok sokasága tekereg. Az alkotók elmondása szerint ezúttal nem egyedül Sparrow áll a film középpontjában, hanem Will és Elizabeth figuráját is jobban megismerhetjük.

Forrás: Fórum Hungary
Nézz még több képet a filmből! | Honlap | Előzetes

A rendező a nagy népszerűségű első részt követő felfokozott várakozásokkal kapcsolatban egy interjúban elmondta, hogy "szerintem a közönség nem azt akarja, amit akar. Szerintem azt akarják, amit még nem képzeltek el soha. Nem cipész vagyok, nem az a célom, hogy valami kényelmeset gyártsak, hanem, hogy valami olyat, ami ismeretlen helyekre viszi el őket, ami más, mint amire számítottak."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A felsorolt hölgyek közül Clotilde nem vágta pofon Jack Sparrow-t.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt július 18-án kedden 19 órára a Palace MOM Park mozi kettes termébe:

Ankucza Béla, Balástyik Eszter, Balla Fruzsina, Becző Szilvia, Birki, Botka Mónika, Brodzán Bettina, Buzgán Attila Bence, Cathycica, Daróczi Eszter, Drucker Dávid, Erdőgyaraki Péter, Fábián Mária, Farkasházi Gyöngyi, Fehér Gabriella Tímea, Fider Tamás, Fürst Ferenc, Garajszki Mária, Géczi Gergely, Gellei Kata, Grimm József, Gruber Zsanett, Gulrich Csaba, Gyapay Gábor, Gyöngy Ildikó, Gyöngyösi Anita, Halmos Hajnal, Hardy Zsuzsi, Herczeg Adrienn, Horányi Tamás, Hornyánszky Dalma, Horváth Éva, Huszár Zsuzsanna, Joó Lea, Karászi László, Kékesi Márton, Keresztes Ilona, Király Zoltán, Kiss Anett, Kiss Anita, Kiss János, Kiss Zsolt, Kovács Róbert, Kovács Tünde, Kozma Gréta, Kulcsár Szandra, Kun Kíra, Laczi Jennyfer, Laczó Gábor, Lajtai Dóra, Láng Anna, Laza Dominika, Lénárt Balázs, Lepp Klára, Lőrincz Gyuláné, Lővy Tímea, Magyar Klaudia, Magyar László, Makár Sándor, Mátyás Balázs, Mikola Ákos, Molnár Gergely, Molnár Kati, Motyovszki Nóra, Munoz-Lobenwein Katalin, MZsCellA, Németh Györgyné, Nirosta, Palicska Anna, Póta Dorina, Rácz Mari, Radnóti Sándor, Raffai Ágnes, Sáhó Beatrix, Salekovics Ádám, Sárkány Petra, Scheidler Szandra, Scherzer Nikoletta, Schlezák Krisztina, Schreierné Kóbor Ágnes, Schumacher Csilla, Siklósi Piroska, Sipos József, Stadler Kolos, Subecz Levente, Szabadi Tamás, Szabó Andrea, Szabó Melinda Gertrúd, Szalaga Ágota, Szentesi István, Szigeti Attila, Szőke Viktória, Szűcs Attila, Takács Ildikó, Takács Nóra, Tamás Andrea, Tarsoly Ágnes, Telek Zoltán, Torgyik Adrien, Torma Dóra, Tóth Barbara, Tóth Boglárka, Tóth Zsófia, Tótkomlóssy Imre, Tretter Mariann, Túrós Demeter, Tyhmä Tyttö, Valázsik László, Varga István, Vaszkó Barbara Réka, Vedres Barnabás, Végh Gergely, Vida Hajnalka, Zimonyi Melinda, Zsadányi Janka, Zsován Noémi

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!

KAPCSOLÓDÓ CIKK