A Superman macskanadrágjában feszítő fiatalember két éve még reményteljesen villogott minden hollywoodi producerre egy bárpult mögül, és legfeljebb az álmaiban repkedett a Föld körül. A filmvilág minden valamirevaló szívtiprója szóba került a szerepre, mégis egy ismeretlen mered ránk a vászonról és a címlapokról. Az ugródeszkát követheti ragyogó karrier vagy csúfos bukás - összállításunk áttekinti az utóbbi évtized legnagyobb lehetőségekhez jutott jöttmentjeit Anakintól Bridget Jonesig.

Előző foglalkozása: bárpultos, modell

Forrás: InterCom
Brandon Routh a Superman visszatér-ben | Még több kép

Az áttöréshez vezető út: A 26 éves, fogpasztamosolyú Brandont állítólag évek óta azzal nyösztetik ismerősei, hogy kiköpött Christopher Reeve, sőt három éve még egy Halloween-ünnepség jelmezversenyét is megnyerte Clark Kent/Superman jelmezben. Az iowai prérikről Hollywoodba vezető út során nem jött rosszul a Ken-baba külső és az alkalmi modellmunkákat hamarosan alkalmi tévészereplések követték. Számunkra legismertebb a Szívek szállodája vagy a Will és Grace epizódjaiból lehet, de ez még édeskevés lett volna, hogy Nicolas Cage-dzsel, Josh Hartnettel vagy Jude Law-val versenyezzen egy ligában a szerepért. Rendezők jöttek-mentek a projekt élén, és nemegyszer vitték is magukkal a választottjaikat. Ha lehet hinni a pletykáknak, Tim Burton addig variált, míg az ő szuperembere (Nicolas Cage) szépen kiöregedett a kék kezeslábasból, McG (Charlie angyalai) jórészt ismeretleneket tesztelt, Brett Ratner pedig minden huszonéves B kategóriás sztárt körbeudvarolt, köztük Hartnettet, Ashton Kutchert és Ian Somerhaldert (a Lost-ból). Ratner végül a befutó rendező, Bryan Singer bevált szuperhőseivel (X-Men) vigasztalódhatott, Singer pedig elhajtotta A passió Jézusaként nevet szerzett Jim Caviezelt, és inkább visszanézte az elődjei által megszemlélt nevesincs kezdőket.

Forrás: InterCom
Brandon Routh a Superman visszatér-ben | Még több kép

Dobbantás vagy hasas? A rossznyelvek nem mulasztották el a lehetőséget, hogy a rendező nyíltan vállalt homoszexualitását felemlegessék, és egyúttal Brandon, sőt maga az új Superman-karakter nemi irányultságát is megkérdőjelezzék. A kéretlen hírverést a krisztusi párhuzamok is súlyosították, de az első hétvége bevételi eredményei arra utalnak, hogy a nézők nem bánják, ha szuperhőseik összetett, ellentmondásos lények, nem pedig maszkabálból szalajtott ripacsok. Routh és Singer imidzse egy cseppet sem csorbult, és 2009-re biztosra ígérik a folytatást ugyanebben a felállásban. Addig pedig bő két éve van a fiatal színésznek, hogy elkerülje a skatulyát, és a földön járva is meghódítsa a közönséget.

Exkluzív: Nézz meg egy ötperces videointerjút Brandon Routh-tal!