A Karib-tenger kalózai 2. már tíz napja uralja az amerikai mozibevételi listát, és még a Star Wars harmadik részénél is jobban teljesít. Nagy valószínűséggel megvan az idei év legsikeresebb filmje.

A július 7-e és 9-e közti amerikai mozijegyeladási statisztikákról (nyári szabadság miatt) nem számoltunk be, ezért most egyből a július 7-én bemutatott A Karib-tenger kalózai - A holtak kincse első tíznapos, fergeteges teljesítményéről tudunk hírt adni: a 135,6 millióval nyitó alkotás megdöntötte a Star Wars harmadik epizódja által felállított rekordot (236,9 m), mivel 258,2 millió dollárt söpört be a bemutatót követő első tíz nap során. Ezzel a kb. 200 milliós költségvetésű film máris behozta az árát, és az idei év eddigi legsikeresebb filmjévé vált, legyőzve az X-Men 3-at (232 m.) is. A film a hétvégén 62,2 milliót tett hozzá eddigi bevételéhez; ezzel a harmadik helyet foglalja el a bemutató második hétvégéjén elért eredmények toplistáján a Shrek 2 és a Pókember után.

A toplista második és harmadik helyét két új komédia foglalja el: a Wayans testvérek (Horrorra akadva) legújabb, Little Man című ámokfutása 21,7 millióval, és az Owen Wilson és Kate Hudson főszereplésével készült Én, a nő és plusz egy fő (hazai bemutató: szeptember 7.) című romantikus vígjáték alig lemaradva, 21,3 millióval.

A június 28-a óta vetített Superman visszatér a negyedik helyen kapaszkodik még, habár már nem túl erősen; a film a harmadik hétvégéjén 11,6 millió dollárt tudott még összeszedni a rivális kalózok árnyékában. Az összbevétel jelenleg 163,6 millió dollár. Az ötös toplistát Az ördög Pradát visel zárja 83,5 millió dolláros összbevétellel, amely szép teljesítmény a 35 millió dollárból készült filmtől.

Említést érdemel még Richard Linklater új filmje, a Kamera által homályosan is, amelyet július 7-én mutattak be néhány moziban, majd ezen a hétvégén már 216 helyen vetítettek. A különleges animációs technikával készült sci-fi, annak ellenére, hogy még mindig csak ilyen kevés helyen játsszák, máris felküzdötte magát a toplista 10. helyére 1,2 millió dollárral. Az alkotást országos szinten jövő hétvégén mutatják majd be.