Bruce Willis se egy Superman

2006.07.18. 15:47

Július első három hétvégéje tovább rontotta az első félév gyatra budapesti mozijegyeladási statisztikáját, hiába szárnyalt a nap felé Superman, és hiába akciózott Bruce Willis.

A Superman visszatér-t a két héttel ezelőtti bemutató hétvégéjén mindössze 7600-an nézték meg, azaz a kék kezeslábasba bújt fickó tett szert a legkisebb népszerűségre az utóbbi időben vásznon látott szuperhősök közül (vö.: Batman: Kezdődik! - 12 300, Pókember - 32 900, X-Men 3 - 26 800). A második hétvége elteltével összesen csak 17 700-an látták a filmet a fővárosban.

A szintén két hete műsoron levő Túl a sövényen című animációs film vezeti a toplistát, akárcsak múlt héten - úgy tűnik, már szinte csak a kisgyerekes szülők járnak nálunk moziba. A filmet a július 7-i bemutató óta összesen 68 ezren nézték meg.

Bruce Willis új akciófilmje, a 16 utca csak a harmadik helyezést szerezte meg a toplistán a Szakíts, ha bírsz mögött, 8500 nézővel. Ebből is látszik, hogy a kiöregedőben levő sztár már nem biztosíték a sikerre; míg például a Sebezhetetlen és a Bérgyilkos a szomszédom anno 55 700, illetve 33 200 nézőt vonzott, az utóbbi években Bruce inkább csak bukásokat produkált (A Nap könnyei - 8200, Túszdráma - 7600).

Két másik film került a héten a mozikba, a C.R.A.Z.Y. című kanadai kamaszfilm, amelyre 1100-an neveztek be és A kullancs című marháskodás, melyet mindössze 763-an vállaltak be.

A siralmas bevételeken és üresen árválkodó mozikon már csak egy dolog segíthet: csütörtökön hozzánk is befut a kalózhajó, amely Johnny Deppet, Keira Knightley-t és Orlando Bloomot szállítja, azaz bemutatják A Karib-tenger kalózai második részét. Valószínűleg legalább ez az egy film mozgósítja majd az enervált közönséget, amely a nyár első felében inkább a vízpartot választotta a mozi hűvöse helyett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK