Johnny Depp és a Barbie babák

2006.07.19. 17:41

A londoni Claridge's hotel lenyűgöző hely, ötcsillagos bejáratánál Rolls Royce-ok sorjáznak, 1945 júliusában pedig 212-es lakosztályában született meg például Sándor herceg, a jugoszláv király, II. Péter fia. Most éppen Jack Sparrow kapitány és a Karib-tenger kalózai lepték el a patinás art deco helyet: itt ad sajtótájékoztatót a Holtak kincse három főszereplője: Johnny Depp, Keira Knightley és Orlando Bloom, két részletben. Az [origo] elment mindkét beszélgetésre, és jól szórakozott.

Johnny Depp szereti Jack Sparrow-t. Jobb alkarján "Jack"-tetoválás (igaz, a fiát is így hívják), fején a szokásos kalap, kezén bőrszíjak, csilingelő ezüstláncok, a derekára ma terepszínű dzsekit kötött, így vonul be laza léptekkel a terembe a producer, Jerry Bruckheimer oldalán. Nagy a taps, mert mi is szeretjük Jack Sparrow-t. "Csodálom, hogy egyáltalán pénzt kapok ezért" - kezdi Depp, "annyira élvezem. Jack karaktere már az első részben kiforrott egész volt, nem változtattam rajta semmit, hiszen bevált. Belőlem nőtt ki, de persze nem bízom meg benne..." Nevetünk.

Sparrow kapitány időnként feminin mozdulatai hatalmas megrökönyödést váltottak ki annak idején a Disney embereiből. "Amikor az első részben meglátták, mit csináltam a kalózkapitányukból, teljesen elhűltek. Elégedett voltam. Ha ezek a jól öltözött úriemberek a Disney-nél nem idegesek, nem is végzem jól a munkámat. Emlékszem, mindenki azt kérdezte tőlem, honnan szedtem ezt a furcsa mozgást. Nos, egy szaunában kísérleteztem ki, de ennél többet nem mondhatok." Depp jót szórakozik a jegyzetelő újságírókon, derűsen néz végig a termen.

Már készül a harmadik rész, a felét le is forgatták, jövő nyáron kerül a mozikba. Arra a kérdésre, hogy elvállalna-e egy negyedik, ötödik, hatodik Karib-tenger kalózait is, Depp habozás nélkül feleli, hogy naná. "Ha jó a könyv, miért ne? Önző módon szeretem játszani ezt a figurát. Ez az egész felhajtás a film körül, a kasszasiker, váratlanul ért - addigra megszoktam, hogy nem sikeresek a filmjeim. Soha nem a pénzt számolgattam, amikor igent mondtam egy-egy jó forgatókönyvre. Meghat, amikor a gyerekek Jack Sparrow-jelmezbe bújnak Halloweenkor, büszke vagyok rá. Végül is azelőtt soha nem fordult velem elő ilyesmi. Képzeljenek el egy gyereket, ahogy mondjuk Ed Woodnak öltözik a jelmezbálon."

A gyerekekről szélsebesen terelődik a szó Depp saját gyerekeire, a 7 éves Lily-Rose Melodyra és a 4 éves Jackre. "Még nem látták a Holtak kincsé-t, kíváncsi vagyok, mit szólnak majd hozzá. Egyébként elég fontos szerepet játszanak a munkámban: rajtuk próbálom ki a figurákat, miközben együtt barbizunk. A lányom egyébként nem bírja, ha a barbizás közben előveszem mondjuk Jack Sparrow hangját, ilyenkor gyorsan rám szól, hogy "Papa, hagyd abba!" Eddig egyszer tetszett neki, amit csináltam, gyorsan meg is kérdezte, hogy "Ez mi volt?" Na, ez volt Willy Wonka hangja. Azt nagyon bírta."

Forrás: Fórum Hungary
Keira Knightley, Johnny Depp és Mackenzie Crook a filmben

Depp boldognak tűnik, jó időzítéssel el is érzékenyül. "A legnagyobb változás ez volt az életemben, hogy apa lettem. Régen nem tudtam, merre tartok, mit akarok, aztán egyszer csak megszületett a lányom. A kezembe fogtam ezt az apró lényt, és rádöbbentem, hogy mekkora lúzer voltam addig. Mennyi időt elpocsékoltam hülyeségekre. Vanessa (Vanessa Paradis, Depp élettársa és gyermekei anyja - a szerk.) és a srácok olyan otthont adnak nekem, ahová hazamehetek, ahová tartozhatok. Azelőtt soha nem volt otthonom, most van. Ez a legfontosabb az életemben."

És hogy mi az, amit máig sajnál, hogy kimaradt az életéből? "Az Ollókezű Edward folytatása. Évekkel ezelőtt minden követ megmozgattam, hogy legyen másodk rész. Hiába, a 20th Century Fox másképp gondolta. Nagy kár. Nehéz elszakadnom tőle, úgy érzem, még volt annyi abban a karakterben, hogy megcsináljunk egy folytatást. De sajnos nem jött össze. Hiányzik."

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK