Az angol rendező nem tanult legutóbbi filmje, a Revolver csúfos bukásából, és ismét elvállalta egy gengszterfilm rendezését. A projekt minden eleme újabb bukást vetít előre.

Mi baja lehet Guy Ritchie-nek? Hosszabb ideje foglalkoztat bennünket ez a probléma, és a rendező legújabb filmes projektje ismét ezt a kínzó kérdést veti fel. Idézzük csak fel, hogy alakult eddig Ritchie karrierje! A hihetetlenül vicces és egyéni hangvételű A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső-t követte a Blöff, amelyben az első film verbális és képi poénjait láthattuk viszont újra felmelegítve - ez még elment. Aztán jött a végtelenül unalmas és elképesztően nyálas Hullámhegy a közismerten minden színészi tehetség híján levő Madonna - Mrs. Guy Ritchie - főszereplésével, majd a Revolver című gengszterfilm, amely épp annyira volt zavaros, mint unalmas (nagyon).

Ritchie következetesen lefelé ívelő karrierje érzésünk szerint újabb mélyponthoz közeledik: az előző bukásból nem okuló rendező újabb - Static névre hallgató - gengszterfilm előkészítésébe kezdett bele. Méghozzá egy olyanéba, amelyhez korábban már két másik rendezőt is megpróbáltak leszerződtetni - a 2000-es Get Carter-t jegyző Stephen T. Kayt, illetve Chris Robinsont. Feltehetően a forgatókönyv sem tökéletes, mert Ritchie szerződése nem csak a film rendezésére, hanem a könyv átírására is vonatkozik. Reménykedünk benne, hogy az átírás nem azt takarja, hogy Ritchie olyan "magvas" életbölcsességekkel zsúfolja tele a szöveget, mint amilyenektől a Revolver is hemzsegett.

A Static a Blöff-öt és a Hullámhegy-et is gyártó Columbia Pictures égisze alatt készül majd. A történet főhőse egy ártatlanul bebörtönzött gengszter, akinek társai segítségével el kell jutnia a város túlsó felébe, hogy tanúskodhasson a korrupt rendőrök ellen, akik börtönbe juttatták. A nehézséget az jelenti, hogy az érintett rendőrök és a rivális gengszterek is mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a tanúskodást. Ez a sztori végképp csúfos bukást vetít előre, hiszen a nemrégiben bemutatott 16 utca című Bruce Willis-film története szinte egy az egyben ugyanez volt. Már várjuk az arról szóló hírt, hogy a gengsztert Jason Statham alakítja a filmben, és akkor végleg lemondunk Guy Ritchie-ről.