A ház, amely egy gemkapocsba került

2006.07.27. 12:14

A DreamWorks filmstúdió megvette annak a kanadai férfi történetének a megfilmesítési jogát, aki egy év leforgása alatt egy gemkapcsot egy házra cserélt az interneten.

A DreamWorks stúdió megvette Kyle MacDonald valós történetének megfilmesítési jogát, miután értesült a férfi internetes barterkísérletéről: MacDonald 2005. július 12-én a blogján egy piros gemkapcsot ajánlott fel cserére bárkinek, aki nagyobb értékű tárgyat hajlandó adni a kapocsért. Tette mindezt azzal a határozott szándékkal, hogy egy évvel később egy házra cserélje a kapcsot. A vállalkozás sikeresnek bizonyult, egy évvel és tizennégy cserével később MacDonald a kanadai Kipling városban lett boldog háztulajdonos.

A férfi blogján részletesen végigkövethetjük a barterfolyamat lépéseit, amelynek állomásai a következők voltak: a gemkapcsot sikerült egy hal alakú golyóstollra cserélnie, a tollat egy kilincsre, a kilincset egy szerszámosládára, a ládát egy generátorra, a generátort egy neonfelirattal ellátott söröshordóra, a hordót egy motoros szánra, a szánt egy kétszemélyes utazásra, az utat egy teherautóra, az autót ingyenes lemezstúdió-használatra, a stúdiót egyéves albérletre, az albérletet egy Alice Cooperrel töltött délutánra, a délutánt a Kiss zenekar logójával ellátott hógömbre, a hógömböt egy filmszerepre (egy hógömbgyűjtőnek megért ennyit), a filmszerepet pedig a házra. Mi sem egyszerűbb, ugye?

MacDonald állítólag a Bigger and Better (Nagyobb és jobb) nevű társasjátékból vette az ötletet a sikeresen lezárult vállalkozáshoz. A filmjogot megvásárló Walter Parkes és felesége, Laurie MacDonald úgy nyilatkozott az üzlettel kapcsolatban, hogy "bárcsak készpénz helyett adhattunk volna valami mást a sztoriért". Parkes és felesége olyan sikerfilmek producerei voltak, mint a Sötét zsaruk, a Gladiátor vagy a Kapj el, ha tudsz című Spielberg-alkotás.

KAPCSOLÓDÓ CIKK