Jó film hatásvadász előzetese a neten: az ősz hajú Brad Pitt zokog, Cate Blanchett hordágyon fekszik, Gael García Bernal összetűzésbe kerül egy határőrrel. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan bemutatják a Korcs szerelmek rendezőjének új filmjét, a Bábelt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az idei cannes-i filmfesztiválon mutatták be nagy sikerrel Alejandro González Inárritu új filmjét, a Bábel-t, és az alkotó - bár az Arany Pálmáról lemaradt - el is nyerte érte a legjobb rendező díját. Már megtekinthető az interneten a hozzánk feltehetően jövő év elején érkező alkotás előzetese, amelyben Brad Pittet ősz hajjal, ráncosan láthatjuk.

A négy összefüggő szálon, Marokkóban, Mexikóban és Japánban zajló film különböző helyszínein játszódó jelenetekből klipszerűen összevágott salátát kapunk az előzetesben, ami alapján aligha bontakozik ki a történet azok számára, akik még nem látták a filmet, de nem is ez a cél, hanem a hangulatkeltés, amelyről többek közt Brad Pittnek a bibliai Bábel tornya történetét felelevenítő narrációja gondoskodik.

Feltűnik az előzetesben a Pitt feleségét alakító Cate Blanchett, akit súlyos sérülés ér, látunk egy nagy beleéléssel hintázó japán tinilányt (bár az előzetesből ez nem derül ki, de eláruljuk: jókedvét extacy-tabletták fogyasztásának köszönheti), és megjelenik Gael García Bernal is, aki egy mexikói esküvőn vesz részt, majd átkelne a határon, de a határőrök feltartóztatják.

Nem kell megijedni, mi már láttuk, és megígérjük, a Korcs szerelmek és a 21 gramm rendezőjének új filmje legalább olyan hatásos, mint amennyire az előzetes hatásvadász.