Scorsese legújabb filmje igazi tesztoszteronparádét ígér: az előzetesben Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson és Mark Wahlberg kergetik egymást.

Még idén a hazai mozikba kerül Martin Scorsese legújabb, The Departed című filmje, amely a Szigorúan piszkos ügyek című hongkongi krimi remake-je. A film a rendező és DiCaprio harmadik közös projektje a kevéssé sikeres New York bandái, és a meglehetősen sikeres Aviátor után.

A Bostonban játszódó történetben DiCaprio az ír maffiába beépülő rendőrnyomozót alakít, aki már épp elkezd a maffiafőnök - Jack Nicholson - bizalmába férkőzni, amikor az hírét veszi, hogy tégla van köztük. Matt Damon DiCaprio "tükörképét" alakítja: egy ír maffiózót, aki beférkőzik a bostoni rendőrség soraiba. Miután a rendőrségen is gyanút fognak, hogy beépített ember dolgozik velük, a két férfi elkeseredett küzdelembe kezd: mindketten megpróbálják leleplezni a másikat, mielőtt saját maguk lelepleződnének.

Az előzetes Jack Nicholson narrációjával kezdődik, aki fáradt, de tekintélyt parancsoló hangon felhívja a figyelmet arra, hogy zsaru és bűnöző közt nincs nagy különbség, amikor egy töltött pisztollyal néz szembe. Ezután elszabadul a tesztoszteron: a két főhőst látjuk idegesen telefonálni, pisztollyal hadonászni és verekedni. Feltűnik a rendőrt alakító Alec Baldwin és Mark Wahlberg, akik a maffiafőnököt keresik, majd cseppnyi ízelítőt kapunk a romantikus szálból is: megjelenik a Damon nőjét megformáló Vera Farmiga (15 perc hírnév, A mandzsúriai jelölt).

Az előzetes vége felé felcsendül a Pink Floyd Comfortably Numb című számának feldolgozása, amitől libabőrös lett a karunk, úgyhogy mi a magunk részéről megadjuk az öt pontot a klipnek, és reméljük, hogy a film is ugyanilyen jól sikerült. Ősszel kiderül.