Wes Anderson új filmjében Indiába küldi Owen Wilsont. Jason Schwartzman és Roman Coppola társíróként vesznek részt a projektben, úgyhogy ez rossz már nem lehet!

Kedvenc rendezőnk és haverjai, akiket szintén imádunk, új filmen dolgoznak. Wes Anderson, a Petárda, az Okostojás, a Tenenbaum, a háziátok és az Édes vizi élet rendezője ötödik nagyjátékfilmjét készíti elő. Bár korábban úgy tervezte, hogy a The Fantastic Mr. Fox című animációs filmet rendezi legközelebb, most kiderült, mégis egy élőszereplős alkotás lesz Anderson következő projektje.

A The Darjeeling Limited címet viselő film főszerepét Anderson rendszeres írótársa és színésze, Owen Wilson játssza majd. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy három fivér indiai kalandozását meséli el. Owen alakítja az egyiküket, de azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy ki játssza a másik két testvért. Mi drukkolunk, hogy Anderson azt a kézenfekvő és aranyos megoldást válassza, hogy Owen igazi testvéreit, Luke-ot és Andrew-t kéri fel a megformálásukra.

Wilson társíróként vett részt Anderson első három filmje forgatókönyvének elkészítésében, de ezúttal nem ő, hanem Roman Coppola és Jason Schwartzman lesznek a rendező alkotótársai. Schwartzman élete első filmszerepét köszönheti Andersonnak, aki ráosztotta a '98-as Okostojás egyszerre ütődött és zseniális főhősének megformálását. Coppola és Schwartzman is dolgoztak már együtt korábban: Jason egy kisebb szerepet alakított unokabátyja 2001-es filmjében, a CQ-ban.

A tervek szerint a film forgatása decemberben kezdődik majd. Máris tűkön ülve várjuk, hogy bemutassák a filmet, de addig is Wes Anderson nagyon vicces American Express reklámjának sokszori megnézésével kötjük le magunkat.