A nyughatatlan rendezője elkészíti egy '57-es western remake-jét, amely egy gonosztevő és egy farmer lélektani harcáról szól. A rosszfiút Crowe, a szegény gazdálkodót Christian Bale alakítja a filmben.

James Mangold (a rendező, aki véghezvitte a lehetetlent: A nyughatatlan-nal Oscar díjat szerzett Reese Witherspoonnak) mégis elkészíti az 1957-es, magyarul Ben Wade és a farmer néven futó 3:10 to Yuma című western remake-jét. A rendező és felesége, Cathy Konrad, aki egyben állandó producere is, évek óta tervezték a film megvalósítását a Sony Pictures égisze alatt, ám nyár elején a stúdió lemondott a filmről. A páros végül a Relativity Media nevű független gyártónál készíti el a filmet.

Az eredetileg Glenn Ford és Van Heflin főszereplésével készült film egy Ben Wade nevű gonosztevő és egy Dan Evans nevű farmer lélektani játszmájáról szól. Wade-et elkapják, és bíróság elé akarják állítani, ám ehhez fel kell tenni a 3 óra 10-es, Yumába tartó vonatra. A farmer vállalja, hogy őrzi Wade-et a vonat indulásáig, majd kicsalja az állomásra, és gondoskodik az elszállításáról, de amikor a gonosztevő rájön, hogy Evansnak ez a célja, a két fél közt kemény játszma kezdődik.

A remake-ben Russell Crowe alakítja majd Wade-et, Christian Bale pedig a farmert. A western forgatása ősszel kezdődik, miután Bale befejezte a munkát Todd Haynes jelenleg készülő, Bob Dylan életét feldolgozó I'm Not There című filmjén. A 3:10 to Yuma után pedig Bale ismét fekete álarcot és köpönyeget ölt, hogy a tavalyi Batman: Kezdődik! után a The Dark Knight című következő Batman-filmben újból megformálja a szuperhőst.