A tavaly ilyenkorinál 20%-kal erősebb hétvégét zárt az amerikai mozipiac, köszönhetően Will Ferrell új, lendületesen nyitó vígjátékának. A Miami Vice viszont végképp elvérzett a vetítőtermekben.

Az újabban érthetetlenül felkapottá vált Will Ferrell (Földreszállt boszorkány, Melinda és Melinda) főszereplésével készült Taplógáz száguldott az amerikai mozijegyeladási lista élére. A nálunk szeptember 14-én bemutatásra kerülő vígjáték egy amerikai autóversenyző bajnokról szól, aki nehéz helyzetbe kerül, amikor vetélytársa támad egy francia versenyző személyében, akit Sacha Baron Cohen - ismertebb nevén Ali G - alakít. A film 47 millió dollárt söpört be, amellyel az idei év eddigi legerősebben nyitó vígjátéka lett.

Jócskán lemaradva az első helyezettől, 16 millióval második a Pata tanya (hazai bemutató: október 26.) című animációs film. Három hét alatt ez már a harmadik számítógépes animációval készült film, amely Amerikában a mozikba kerül. A szerencsétlen időzítés ellenére a háziállatos film nem jutott a Hangya boy sorsára, amelyik múlt héten tanyált nagyot, de a két hete bemutatott Rém rom eredményét nem sikerült megközelítenie.

A további premierfilmeknek nem sikerült kiütniük a kalózokat és a hekusokat a toplista harmadik, illetve negyedik helyéről: A Karib-tenger kalózai 2. még mindig harmadik, és 31 nappal a bemutató után 379,7 millió dolláros összbevétellel büszkélkedhet, a 135 milliós büdzséjű Miami Vice bevétele ellenben 62%-ot esett az első hétvégéhez képest, és összesen csak 45,7 milliónál tart. Talán majd DVD-n...

Most mutatták be Amerikában a The Descent című angol horrort, amely hozzánk már a télen megérkezett. A szolid 8,8 millióval nyitó alkotás az ötödik helyet foglalja el a listán. Országos szinten nyitott még a hétvégén a The Night Listener című, Robin Williams főszereplésével készült thriller is, amely végképp nem keltette fel a nézők érdeklődését: 1367 moziban összesen csak 3,6 millió dollárt tett zsebre.