A Sírhant művek szülőatyja Muriellel, Dr. Del Amicóval és egy cigarettalobbistával forgatja első nagyjátékfilmjét. A Texasban, a kilencvenes évek elején játszódó történet egy tinilány zaklatott életéről szól.

Szerintetek melyik a világ legjobb filmsorozata? Naná, hogy szerintünk is a Sírhant művek! Nagyon nehéz kihevernünk a tényt, hogy öt csodálatos évad után véget ért ez a remek sorozat, és már soha többé nem lehetünk részesei Nate, David, Claire és a Fisher család többi tagja életének, de a cannes-i filmfesztivál óta egy hírmorzsa tartja bennünk a lelket: Alan Ball, a Sírhant művek szülőatyja első nagyjátékfilmjén dolgozik.

A fesztiválon még csupán egy olyan sajtóreklám jelent meg, amelyen egy női lábat láthattunk, plusz az információt, miszerint Alan Ball - egyelőre cím nélküli - filmjéről van szó. Habár frusztráló, de érthető volt az információfukarság, hiszen akkor még nem volt szereplőgárdája a filmnek. Mostanra - a cím kivételével - végre kiderültek a fontosabb részletek az alkotással kapcsolatban:

Szerepet kapott a filmben Toni Collette (Muriel esküvője, Egy cipőben), Maria Bello (Vészhelyzet, Erőszakos múlt) és az ezen a héten bemutatásra kerülő Thank You for Smoking című film főszereplője, Aaron Eckhart. A történet Alicia Erian tavaly megjelent Towelhead című regényén alapul, melyből Ball írja a forgatókönyvet (Ball egyébként Oscar-díjas forgatókönyvíró: az Amerikai szépség-ért kapta az elismerést).

A Texasban, az első Öböl-háború alatt játszódó film egy Jasira nevű tizenhárom éves lányról, libanoni származású apjáról és amerikai anyjáról szól. A kamaszlány flörtölésbe bonyolódik édesanyja barátjával, ezért az anya jobbnak látja átpaterolni a lányt az apjához. A költözés nem sokat segít a krízis előtt álló családon, de a végén minden jóra fordul.

A film forgatása a jövő hónapban kezdődik Los Angelesben, a bemutató időpontját még nem tűzték ki.