Végre mozikban az egész estés tesztoszteronbomba, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb sorozata alapján készült Miami Vice. Válaszolj kérdésünkre, és nézd meg Colin Farrell és Jamie Foxx májerkedését premier előtt az [origo] filmklub vetítésén!

Nyár végére hozzánk is megérkezik Michael Mann-nak, az egyik legdögösebb amerikai rendezőnek az új, ismét meglehetősen dögösnek ígérkező filmje. Mann az, aki a zseniális Szemtől szemben-t készítette Al Pacinóval és Robert De Niróval, illetve a lassú, de ütős A bennfentes-t és a Collateral-t, amelyben még Tom Cruise is jó tudott lenni. Ő alkotta meg több mint húsz éve a Miami Vice című, legendássá vált tévésorozatot, és benne a két hiperkúl zsaru figuráját: az alligátorával egy lakóhajón lazázó Crockettet és a New Yorkból érkezett fekete bőrű Tubbsot.

Mann most régi álmát váltotta valóra azzal, hogy előásta a sztorit, és egész estés filmet rendezett belőle. A szereposztás meggyőző: Crockettet - akit eredetileg Don Johnson játszott - Colin Farrell, Tubbsot (eredetileg Philip Michael Thomas) Jamie Foxx alakítja, akik pont azt a nagyvonalú macsóságot képviselik hitelesen, ami ehhez a két főszerephez kell. Nem a magasröptű és mély értelmű történet miatt fogjuk megnézni ezt a filmet, elöljáróban fölösleges is túlságosan részletezni a cselekményt, de természetesen lesznek benne drogügyletek, korrupt és lelkiismeretes zsaruk, motorcsónakok és szexi nők is.

Utóbbiakat a Tubbs partnerét alakító Naomie Harris és a Farrell fejét elcsavaró Gong Li képviseli. Harrist legutóbb A Karib-tenger kalózai második részében láthattuk, igaz, erősen elmaszkírozva: ő alakította a bevérzett szemű jósnőt, Tia Dalmát, Gong Li pedig a kegyetlen Hatsumomót játszotta az Egy gésa emlékiratai-ban. A Mannra jellemző tökéletesen kidolgozott képi világ megteremtéséről a digitális technika mellett a Collateral-t is fényképező Dion Beebe gondoskodott.

A film velejét adó akciójelenetek rendezésével kapcsolatban Mann egy interjúban így számolt be: "Számomra egy akciójelenet csak akkor indokolt, ha teljesen dramatizált. Más szavakkal, ha le lehet bontani részekre úgy, mint egy beszélgetős jelenetet. ... Az a célunk, hogy a közönséget bevonjuk a jelenetbe, mintha tényleg éppen ez történne velük, ezért igyekszem olyan hihetően és valószerűen megoldani, amennyire csak lehet. Jamie és Colin rengeteget dolgoztak a film előkészítése során, így hát tényleg mindent meg tudnak csinálni, amit a filmben megcsinálnak. A miami kommandósoknál gyakoroltak éles lőszerrel, biztonságos körülmények közt. A lényeg az, hogy maguk is elhitték, hogy képesek lennének erre a melóra, hiszen valóban képesek voltak."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Waingro fürdőköppenyt visel, amikor Neil agyonlövi.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt augusztus 21-én kedden 19 órára a Palace Mom Park mozi 8-as termébe (1123 Budapest, Alkotás u. 53.):

Abrudán József, Baranyai Beáta, Baráth Ákos, Bartalis Mariann, Bogdola Dániel, Boruzs Gábor, Borza Natália, Botár Györgyné Kati, Budai Miklós, Busa Klára, Corin Bettina, Csáky Zsófia, Csorba Judit, Dari Renáta, Debreczeni Tibord, Dobó Anita, Fauszt Gábor, Fodor Barbara, Gáfor Katalin, Gáspár Zita, Gerencsér Máté, Guzi István, Haiszer Ágnes, Hóbor Péter, Hócza Tamás, Illés Sándor, Iván Katalin, Jánosa Csaba, Juhász Ildikó, Kaluz Zsuzsanna, Kántor Katalin, Káró Adrienn, Kathi Veronika, Kiss Anita, Kiss Mária, Kiss Zoltán, Kovács András, Ködöböcz Pál, Krompaszky Bence, Lengyel Marietta, Lővy Tímea, Mátyás Olga, Mentsl Gabriella, Mezői Zoltán, Mihalik Emőke, Molnár Cecília, Motyovszki Nóra, Nagy Anna, Nagy Attila, Orsai Tímea, Ottlik Anikó, Pákozdi Petra, Papp Béla, Papp Sándor, Patócs Máté, Sábitz László, Schlaffer Judit, Siklósi Piroska, Sipos Gyöngyi, Sóskuti Tibor, Szabó Ágota, Számvéber Attila, Szandra Albert, Szécsényi Dóra, Sziklai Gábor, Szovik Harry, Szűcs Erika, Táborszki Tünde, Takó Krisztina, Tamási Emília, Török Andrea, Tükrös Annamária, Ujj Zsófia, Valázsik László, Varga Zoltán, Vince Zsolt, Vozárik Tímea, Zoltán László

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!