Humoros romantikus film készül egy neurotikus párosról, akik Párizsban szeretnék újjáéleszteni kapcsolatukat, ám utazásuk során minden még rosszabbra fordul. A forgatókönyvet írja, a főszerepet játssza és a filmet rendezi: Julie Delpy.

Julie Delpy, Richard Linklater Mielőtt felkel a nap című romantikus filmjének sztárja új filmtervét jelentette be. Előző projektje a szűzlányok vérében fürdő Báthory Erzsébet életét feldolgozó Bathory volt, amelynek a francia művésznő nem csak címszereplője, hanem rendezője és forgatókönyvírója is lett volna, de általunk ismeretlen okból az a film egyelőre nem valósulhatott meg.

Delpy ismét saját forgatókönyvéből szeretne rendezni, de ezúttal könnyedebb témához nyúl, és romantikus vígjátékot tervez 2 Days in Paris (2 nap Párizsban) címmel. A női főszerepet ő alakítja majd, partnere Adam Goldberg lesz. Akárcsak Delpy, Goldberg is dolgozott már Linklaterrel: egyik első szerepét a rendező első filmjében, a Tökéletlen idők-ben (Dazed and Confused) alakította, majd a Mielőtt felkel a nap-ban is feltűnt egy pillanatra. Az általában komikus szerepeket játszó színészt legutóbb a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt-ban láthattuk.

A 2 Days in Paris egy New Yorkban élő, elképesztően neurotikus párról szól, a fotós Marionról és a belsőépítész Jackről. A szerelmesek érzik, hogy kapcsolatuk kihűlőfélben van, ezért úgy döntenek, hogy két romantikus napot töltenek Marion szülőhelyén, Párizsban. Az utazás azonban nem egészen úgy sül el, mint képzelték, mert a szerelem városában nem csak egymással, hanem Marion volt pasijaival és akaratos, de angolul nem tudó szüleivel is foglalkozniuk kell.

Talán nem minden alap nélkül reménykedünk abban, hogy a film vicces és szerethető lesz; Delpy - amellett, hogy 2002-ben Looking for Jimmy címmel már forgatott egy filmet saját forgatókönyvéből - tavaly Oscar-jelölést gyűjtött be a Mielőtt felkel a nap folytatásáért, a Mielőtt lemegy a nap-ért, melyet Linklaterrel és a férfi főszerepet alakító Ethan Hawke-kal együtt írtak. Ez a zseniális alkotás a hazai közönség számára sajnos még mindig nem hozzáférhető, de hamarosan állítólag véget ér ez az áldatlan állapot: a Fórum Home Entertainment (a Warner Home Video hazai képviselője) novemberben végre kihozza mindkét filmet. Ha ez tényleg így lesz, ígérjük, az [origo] filmklub dupla vetítésén egymást után megnézhetitek őket!