A morbid beütésű meséiről ismert Tim Burton és filmjeinek visszatérő színésze, Johnny Depp új közös filmbe kezdenek, amely legalább olyan sötét lesz, mint Az Álmosvölgy legendája, és minimum olyan bizarr, mint az Ollókezű Edward.

A DreamWorks stúdió bejelentette, hogy jövőre elkészítik a Sweeney Todd című sikeres musical filmváltozatát, amelyet Tim Burton rendez, a zenés thriller főszerepét pedig Johnny Depp alakítja majd.

Sweeney Todd egy kitalált angol gonosztevő, akinek a története a 19. század közepe óta az angol városi folklór részét képezi. Todd borbély volt, aki ellen egy londoni bíró fiatalkorában szörnyű igazságtalanságot követett el, ezért később úgy állt bosszút a világon, hogy az üzletébe tévedő kuncsaftoknak elvágta a torkát a borotvával. A sorozatgyilkos borbélynak bűntársa is akadt Mrs. Nellie Lovett személyében, aki húsospitét árusító boltjában hasznosította a Todd által termelt tetemeket. Bár egyesek szerint a gyilkos páros valóban létezett, nincs bizonyíték rá, hogy nem a képzelet szüleményei lennének.

1973-ban Christopher Bond színdarabot írt a történetből, majd ennek felhasználásával Stephen Sondheim musicalt írt belőle, amelynek különböző változatai nagy sikert arattak, és a legújabb jelenleg is fut a Broadwayn. Sondheim nevéhez számos filmzene és színházi dalszöveg kötődik, ő volt többek közt a West Side Story dalainak szövegírója.

A film, amelynek forgatása jövő év elején kezdődik, Burton és Depp hatodik közös munkája lesz az Ollókezű Edward, az Ed Wood, Az Álmosvölgy legendája, a Charlie és csokigyár és A halott menyasszony után. A forgatókönyvet a filmben producerként is szerepet vállaló John Logan írta, aki a Gladiátor és az Aviátor szerzője is volt.

Hogy Sweeney Todd ördögi húsdarálót kezelő partnere ki lesz a filmben, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de Burton élettársa, a filmjeiben is rendszeresen szereplő Helena Bonham Carter szerintünk ideális lenne a szerepre.