A hét nagy durranása minden kétséget kizáróan Sonny Crockett és Rico Tubbs visszatérése a vászonra, de akinek nem jönnek be a lilán hömpölygő képek, megnézheti az Amerikai szépség négy éve készült magyar verzióját vagy Benigni legújabb idétlenkedését is.

Miami Vice - 2006
Képek | Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? Húsz év után szélesvásznon láthatjuk viszont Sonny Crockettet és Rico Tubbst, a két dörzsölt floridai zsarut, akik gond nélkül beépülnek a kábítószer-kereskedők sötét világába.

Ki a rendező? Michael Mann, az eredeti Miami Vice-sorozat szülőatyja, és olyan dögös filmek rendezője, mint a Szemtől szemben, A bennfentes vagy a Collateral.

Kik a szereplők? Sonnyt a melírozott focistafrizurát viselő Colin Farrell, Ricót a sokszögűre borotvált hajú Jamie Foxx játssza. Naomie Harris (A Karib-tenger kalózai 2) fekete, Gong Li (Egy gésa emlékiratai) ázsiai femme fatale-t alakít.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem bánják, ha egy akciómozi komótos tempójú, és értékelik Mann - szokás szerint - gyönyörű képi világát. A kitartó néző jutalma a film végén: a világ legjobb akciójelenete.

Mit mondunk még a filmről? Vannak hibái is, persze. De a Miami Vice kemény, feszes és lenyűgözően szép. Sonny Crockett-szóló, a sorozat fagylaltszínei nélkül. Olvasd el kritikánkat!