Csányi Sándor már megint szerelmes

2006.08.25. 9:40

A rossz emlékű Apám beájulna után Sas Tamás romantikus vígjátékkal tér vissza a felnőttek világába. Hogy a Valentin napon mozikba kerülő S.O.S. szerelem! lesz-e a jövő év Csak szex és más semmije, persze még nem tudni, mindenesetre a forgatás kezdete alkalmából tartott sajtótájékoztatón az derült ki: az alkotók nagyon bíznak ebben.

Augusztus 28-án kezdik forgatni a filmet, amely, mint Neményi Ádám producer elmondta, még az alkotókat is meglepő gyorsasággal állt össze. Májusban jutott el Neményihez az elsőkönyves Szurmai János forgatókönyve, a TV2 és a Best Hollywood azonnal beszállt produkciós partnerként, és a sztárszereposztás is összeállt: Csányi Sándor, Fenyő Iván, Ullmann Mónika és Kovács Patrícia játsszák a főszerepeket.

A sajtótájékoztatón résztvevő színészek szinte versengtek egymással abban, hogy ki hányszor tudja kiejteni a filmmel kapcsolatban a "nevetés" szót, de Sas Tamás visszafogottan csak azt hangsúlyozta, hogy szeretné, ha a nézők másfél órán keresztül jól éreznék magukat, és nem bánnák meg, hogy megvették a mozijegyet. A producer, nem meglepő módon, nem csak felhőtlen örömöt, hanem számokat is vár, egészen pontosan akkor lenne igazán elégedett, ha a 300 millió Ft-os költségvetésű film minimum 400 ezer nézőt vonzana, ami mellesleg azonos a Csak szex és más semmi által elért nézőszámmal.

A film cselekménye a Cyrano de Bergerac-éhoz, vagy, hogy közelebbi példát vegyünk, a tavalyi, Will Smith főszereplésével készült Randiguru-éhoz hasonlóan egy olyan férfi (Csányi Sándor) körül bonyolódik, aki más férfiaknak segít megszerezni álmuk asszonyát. Csányi figurája üzletszerűen foglalkozik ezzel, de gondba kerül, amikor beleszeret egy óvónőbe (Ullmann Mónika), akit az egyik kliensével (Fenyő Iván) kellene összehoznia.

A rendező elmondta, hogy már sok közös próba áll a csapat mögött, amelyhez Csányi hozzátette, hogy még a forgatókönyv végső csiszolása is együtt történt, Szurmai felhasználta a színészek meglátásait is a könyv módosításához. Csányi, aki a hasonló műfajú, hatalmas sikerű Csak szex és más semmi-ben is főszerepet alakított, reméli, hogy az S.O.S. Szerelem! világa hasonló lesz, és meglesz ebben is "az a sitcomos humor, ami például az Igazából szerelem-re vagy a Jóbarátok-ra jellemző. Én az Igazából szerelmet meg tudom nézni negyedszer vagy ötödször is, mert valamitől nagyon jó levegője van a filmnek, és a Csak szex...-nél is valami ilyesmi sikerült. Ha ezt a világot sikerül megalkotni egy másik filmmel, akkor szerintem elégedettek lehetünk." Hozzátette, hogy ugyanakkor az ő szerepe teljesen más ebben a filmben, mint az előzőben volt, most egy tőle "teljesen idegen, kiégett, cinikus karaktert" alakít.

Forrás: [origo]
Csányi Sándor | Nézz még több képet a film szereplőiről!

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés számára, hogy - kis túlzással - már nem is készül nélküle magyar film az utóbbi időben, azt felelte, hogy "nagyon jó dolog filmet forgatni, egészen másik állapot. Ki lehet menekülni a világból, és ez nagyon jó érzés, és minél többször adatik meg az embernek, annál jobb." Minden jel arra utal, hogy a közeljövőben Csányi marad a magyar film elsőszámú fiatal férfisztárja, mert bár még nem hajlandó konkrétumokat elárulni az ezt követő filmterveiről, azt mondja, már "van kettő olyan is, ami nagyon izgalmasnak tűnik."

Fenyő Iván, aki nemrég még vízilabdázót és forradalmárt alakított az '56-os eseményeket feldolgozó Szabadság, szerelem forgatásán, lelkes új szerepével kapcsolatban: "Nagyon izgalmas más stílust kipróbálni, jó ez az egészséges variáció. Az is nagy kihívás volt, most pedig olyan alakot kell játszanom, aki egy pénzes, hogy úgy mondjam, bunkó gyerek, egy egyszerűbb valaki. Tök jó, hogy ezt az oldalamat is kipróbálhatom, pláne egy vígjátékban." Az első hallásra nem túl vonzónak tűnő figurával kapcsolatban még megjegyzi, hogy azért "nem egy gonosz ember, csak egy egyszerű fiú, olyan, akivel nap mint nap találkozunk az utcán."

Forrás: [origo]
Fenyő Iván és Ullmann Mónika | Nézz még több képet a film szereplőiről!

A Csányi figurájának asszisztensét alakító Kovács Patríciának ez már második közös munkája lesz Sas Tamással, hiszen ő játszotta a rendező 2002-es Szerelemtől sújtva című drámájának főszerepét. Amellett, hogy azt mondja, a szereplőválogatáson szinte úgy érezte magát, mintha hazaérkezett volna, mert az előző film alatt nagyon jó barátság szövődött közte és Tamás közt, mégis teljesen új számára a helyzet, mert "eddig engem színházban és filmen is valamiért szomorú, drámai alkatnak gondoltak, miközben szerintem nem ilyen vagyok az életben. Nagyon örülök, hogy bizalmat kaptam, hogy eljátszhatok egy nagyon vagány, és nagyon mai, stramm lányt, akinek humora is kell legyen."

Forrás: [origo]
A vidám csapat: Csányi, Ullmann, Sas, Kovács és Fenyő | Nézz még több képet a film szereplőiről!

Ullmann Mónika sem először dolgozik Sas Tamással, viszont ez a színésznő első igazi főszerepe, és be is vallja, hogy "nagyon félek tőle, de jól működik a négyesünk, ebben nagyon bízom, és Tamás is itt van, hogy segítsen. Őt is "facsarni" kell: ha bármi kétely vagy kérdés van bennem, azonnal mondani kell."

Az S.O.S. szerelem! forgatása október közepéig tart, a film bemutatója 2007. február 14-én, Valentin napon várható.

Bujdosó Bori

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK