Mark Wahlberg megmutatta, hogy nem csak a pénisze hosszú, hanem gólt is tud lőni: futballdrámája az amerikai mozibevételi lista első helyére hágott.

A nyár utolsó előtti hétvégéje után az amerikai mozipiac idei bevétele összesen 3,6 milliárd dollár, amely 7%-kal több, mint amennyi tavaly ilyenkor volt a kasszában. A hétvége, bár nem hozott kirívó sikereket, 4%-kal erősebb volt, mint a tavaly ilyenkori.

Az autóversenyzést végül a focinak sikerült lenyomnia: a Taplógáz három hetes tündöklését Mark Wahlberg amerikai futballos retró-filmje szorította ki az első helyről. A 17 millióval nyitó Invincible bemutatóját a futball-szezon kezdete elé időzítette a Disney, hasonlóan a 2002-es baseballos Későn kezdő-höz, melyet a tavaszi baseball-idény indulásához igazítottak. A hetvenes években játszódó drámában Wahlberg ezúttal nem egy extrém nagyságú nemi szervvel rendelkező pornósztárt alakít, mint a Boogie Nights-ban, hanem egy átlagos fickót, aki bekerül egy profi futballcsapatba.

Második helyen áll 8 millióval a Taplógáz, amelynek összbevétele az augusztus 4-i bemutató óta már 127,7 millió dollár. A harmadik helyet szerezte meg a néhány moziban már hetek óta sikerrel vetített kisköltségvetésű családi vígjáték, a Little Miss Sunshine, amelyet ezen a hétvégén már 1430 moziban vetítettek. A film, amely egy zűrös család kalandjait meséli el, 7,5 milliót hozott a hétvégén. A mindössze 8 millió dollárból készült alkotás összbevétele már 23 millió dollár.

A további friss bemutatók közül viszonylagosan a nyolcadik helyen kezdő Idlewild című "gengsztermusical" volt a legsikeresebb, amely 973 moziban 5,9 millió dollárt hozott. Az OutKast nevű rap-csapat szereplésével készült, harmincas években játszódó film elsősorban a fekete nézőket vonzotta. Kevésbé jól szerepelt a Beerfest című, a német sörfesztiválon játszódó vígjáték a maga 6,5 millió dollárjával, amelyet 2964 moziból sikerült összekaparni. A filmet a Broken Lizard nevű komikuscsapat jegyzi, akiknek még lesz dolguk, ha be akarják lopni magukat az amerikai közönség szívébe.

A gusztustalan című kisiskolás-vígjáték, a How to Eat Fried Worms (Hogy kell sült kukacot enni) elborzaszthatta a potenciális nézők többségét, mert a film csak 4 millió dollárt szedett össze 1870 moziban. Az előzetest megtekintve ezen egy cseppet sem csodálkozunk.