Csillogó-villogó musical készül, amely szinte az összes fekete sztárt felvonultatja: Beyoncé Knowles mellett Jamie Foxx, Eddie Murphy és Danny Glover is szerepel a stáblistán.

A Dreamgirls első, rövid előzetese már jó ideje megtekinthető az interneten, de erről nem tartottuk fontosnak beszámolni, mert a bő egyperces képsorból csak annyi derül ki, hogy Beyoncé ruháján sok ezer flitter veri vissza a reflektorfényt a színpadon. Most már viszont tényleg van mit nézni: egy dialógust is tartalmazó előzetes és egy rövid "így készült" film segítségével ismerkedhetünk a látványos musicallel.

A film egy sikeres Broadway musical adaptációja, amely három fekete lányról szól, akiknek az az álmuk, hogy sztárok lesznek. Egy James Thunder Early nevű énekes vokalistáiként kezdik karrierjüket, de aztán - tisztességtelen eszközöktől sem visszariadó - menedzserük segítségével valóban sztártrióvá válnak. A film a legsikeresebb fekete bőrű sztárokat vonultatja fel: a trió legfényesebben ragyogó csillagát Beyoncé játssza, a lányok menedzsere Jamie Foxx lesz, Earlyt Eddie Murphy formálja meg, és egy mellékszerepben Danny Glover is megjelenik.

A rendező Bill Condon, aki többek közt a nagy sikerű, de hazánkban nem bemutatott Gods and Monsters-t és a Kinsey-t jegyzi, de megvan a jogosítványa a musicalekhez is, ugyanis ő írta a Chicago forgatókönyvét. A kisfilmben Condon így írja le a Dreamgirls-t: "Ez egy klasszikus musical arról, hogy mi történik a showbusinessben a kulisszák mögött. Az álmok megvalósításáról szól, de közben arról is, hogy előfordulhat, hogy fel kell adnunk őket, mert túl nagy árat kellene fizetnünk értük."

A Dreamgirls az Egyesült Államokban karácsonykor érkezik a mozikba, nálunk a jövő év elejére várható.