Diane Lane és Mickey Rourke vérre menő játszmáját izgulhatjuk végig John Madden legújabb filmjében. Már megtekinthető az előzetes, amelyben Lane kétszer is fegyvert ragad, hogy elbánjon a copfos Rourke-kal.

Az angol John Madden olyan érzelmes filmek után, mint a Szerelmes Shakespeare, a Corelli kapitány mandolinja vagy a tavalyi Bizonyítás, műfajt váltott és kemény thrillert rendezett Killshot címmel. A film Elmore Leonard regényén alapul, akinek többek közt a Jackie Brown és a Mint a kámfor alapsztoriját is köszönhetjük, ami akárhogy is nézzük, nem rossz kiindulási pont.

A cselekmény egy házaspár és az őket üldöző bűnözőpáros vérre menő játszmája körül bonyolódik. Carmen és Wayne véletlenül tanúi lesznek annak, ahogyan két bűnöző elbánik egy férfival, és innentől ők maguk válnak a bérgyilkosok célpontjává, akik persze likvidálni akarják a két embert, aki azonosíthatja őket. Carmen és Wayne bekerül a tanúvédelmi programba, azonban hiába próbálnak nyomtalanul eltűnni, a két gyilkos mindenhol a nyomukban lohol.

Carment Diane Lane, férjét Thomas Jane alakítja a filmben, de az igazán izgalmas szereplők a rosszfiúk: Mickey Rourke tapasztalt, könyörtelen bérgyilkost játszik hosszú fonott copffal, barázdált arcát félig eltakaró napszemüveggel, Joseph Gordon-Levitt pedig Rourke "tanoncát" alakítja, egy fiatal, pszichopata gyilkost. A 25 éves színészt a Titanic filmfesztivál látogatói már ismerhetik a Titokzatos bőr című Gregg Araki-filmből, amelyben homoszexuális prostituáltat játszott igencsak meggyőzően, és ha a hazai forgalmazók kegyesek lesznek, talán látjuk majd a Brick című filmben is, amely egy klasszikus gengszterfilmek stílusában készült alkotás, csak éppen középiskolás diákok közt játszódik.

A Killshot amerikai bemutatója októberben lesz; a film előzetese itt tekinthető meg.