A titkárnő rendezőjének új filmjében Kidman formálja meg Diane Arbust, a groteszk figurákat megörökítő képeiről híres fotóművészt, Robert Downey Jr. pedig a fotós dús szőrzettel rendelkező barátját alakítja. Az előzetes már a neten.

A 2002-es zseniális A titkárnő óta várjuk, hogy Steven Shainberg ismét előrukkoljon valamivel, de szerencsére hamarosan véget ér a fájdalmas várakozás: új filmjének, a Fur-nek az előzetese már megtekinthető az interneten a film hivatalos honlapján, amely egyelőre nem is tartalmaz mást, mint ezt a klipet, plusz egy borotvát ábrázoló fotót.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Fur Diane Arbus amerikai fotóművész életét dolgozza fel, bár az alcím - An Imaginary Portrait of Diane Arbus, azaz Képzeletbeli portré Diane Arbusról - tanúsága szerint nem ragaszkodik a valós életrajzi tényekhez. A gazdag zsidó családból származó Diane tizennyolc éves korában hozzáment Allan Arbushoz, és hamarosan mindketten híressé váltak a divat világában: Allan fotózott, Diane pedig stylistként dolgozott a keze alá. Egy idő után Diane is elkezdett fotózással foglalkozni, dolgozott különféle újságoknak, de hírnevét elsősorban a különböző "furcsa szerzetek", társadalmon kívüli alakok fotózásának köszönheti; megörökített többek közt prostituáltakat, transzvesztitákat, törpéket és óriásokat is.

Arbus '71-ben öngyilkosságot követett el, de a film ezzel nem foglalkozik, hanem elsősorban művészi karrierjének kibontakozását mutatja be. Diane-t a barnára festett Nicole Kidman formálja meg, férjét pedig Ty Burrell alakítja. Kidman igazi férfi partnere a filmben azonban Robert Downey Jr., Arbusék titokzatos, Lionel nevű szomszédja, aki nyilvánosan kizárólag a fejét teljesen eltakaró csuklyában mutatkozik. Amikor Diane a férfi bizalmába férkőzik, kiderül, hogy ennek oka egy különös betegség: Lionel egész testét vastag, prémszerű szőr borítja.

A titokzatos hangulatú előzetesben látjuk, ahogy Diane kihalászik egy nagy szőrcsomót lakása vízvezetékéből, majd felelősségre vonja szomszédját a "kutyaszőr" miatt, ami eltömítette a csövet. Lionelt nem láthatjuk teljes szőrös valójában, csak a klip legvégén pillantjuk meg a karját, ahogy átöleli az ágyban fekvő Diane-t. A jelenet leginkább a majom és Ann Darrow találkozására emlékeztet a King Kong-ból.

Forrás: [origo]
Nicole Kidman és Ty Burrell a Fur című filmben

A Fur az október 13-án kezdődő római filmfesztivál nyitófilmje lesz, hazai bemutatóról egyelőre sajnos nem tudunk.