Most aztán tényleg beindult a moziszezon! Ismét hét premierfilmet kapunk, köztük több igazi csemegét is: Almodóvar legjobb formájában, erotikus ázsiai látogatás vagy '56-os forradalom amerikai szemszögből. De ha ezek nem, akkor Owen Wilson vicceskedése, a Hatodik érzék rendezőjének ballépése, tibeti utazás vagy szellemekkel való találkozás.

Volver - 2006
Képek | Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? Irene, aki tűzvész áldozatává vált, visszatér a halálból, hogy segítsen rendbe tenni lányai, az iszákos férjjel megvert Raimunda és az egyedülálló Sole életét.

Ki a rendező? Pedro Almodóvar az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén és társai után újabb mestermunkát adott ki a kezéből a női lélek rejtelmeiről.

Kik a szereplők? Irenét a rendező régi múzsája, Carmen Maura alakítja, Raimundát az új: Penélope Cruz. Solét Lola Duenas játssza, akire A belső tenger-ből emlékezhetünk.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek jól jön egy használati utasítás a nők megértéséhez. Meg azoknak is, akik egyszerűen csak egy kedves, szerethető filmre vágynak.

Mit mondunk még a filmről? Almodóvar új filmjéből az derül ki, hogy a nők szeretetteljes és erős lények, ellenben a férfiak eltaposnivaló kis pondrók. A spanyol mester olyan életvidámsággal és finom humorral adja át az ellentmondásos üzenetet, hogy még a férfiak sem feszengtek a cannes-i vetítőteremben. Olvasd el Bujdosó Bori kritikáját!

És még mit mondunk a filmről? A Volver című film szerint a nők mozgatják a világot. Gondoskodnak és gyilkolnak, cirógatnak és szellentenek, mikor minek van ideje, de úgy tűnik, hogy nélkülük barlangban lakna az emberiség. Almodóvar ezzel a filmmel kitoporzékolta, hogy bármelyik nő simán felvigye a padlásra. Olvasd el dr. Igó kritikáját!

Mit mondanak ők a filmről? Ritka, hogy egy cím ennyire találó legyen, még ha a magyar forgalmazó nem tartotta is fontosnak lefordítani "Visszatérés"-re a Volvert. Almodóvar új filmjében visszatér a szülőfalujába, a nőkhöz, a komédiához és nem utolsósorban első és legfontosabb múzsájához, Carmen Maurához. Az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, a Mit vétettem, hogy ezt érdemlem? és A vágy törvénye sztárját Cannes-ban a Volver díszbemutatója után faggattuk az Almodóvarral való kibékülésről, az erős spanyol nőkről és Penélope Cruzról. Olvasd el interjúnkat Carmen Maurával!