Janis Joplin életre kel

2006.09.19. 12:49

A Wayne világa rendezője megfilmesíti a karcos hangú énekesnő életét. Joplint a Galaxis útikalauz stopposoknak Trillianje, Zooey Deschanel alakítja majd.

Egy ideje már két különböző film is tervbe van véve, amely a legendás, 1970-ben elhunyt énekesnő életét dolgozná fel. Az egyik a Lakeshore Entertainment projektje, amelyben a pletykák szerint Renée Zellweger alakítaná Joplint, a másik Penelope Spheeris The Gospel According to Janis című filmterve. Pillanatnyilag úgy tűnik, ez utóbbi valósulhat meg először, mert leszerződtették a Joplint megformáló színésznőt a szerepre.

A 27 éves korában elhunyt énekesnőt a 26 éves Zooey Deschanel alakítja majd, aki maga is jó énekhanggal büszkélkedhet, amiről a Mi a manó című filmben már a közönség is megbizonyosodhatott. A színésznő az elmúlt négy hónap során énekórákat vett, hogy a filmben hitelesen tudja majd utánozni Joplin jellegzetes, karcos énekhangját. A producer, Peter Newman a Varietynek nyilatkozva elmondta, hogy "az évek során a dilemmát az jelentette, hogy olyan színészt találjunk, aki tud énekelni, vagy olyan énekest, aki tud játszani ... Zooey az első, aki mindkét területen kiváló."

A film rendezőnője, Penelope Spheeris leginkább a Wayne világá-ról ismert, de a zenei élethez a kócos fejű gitáros és dobos mellett szorosabb szálak is kötik: '81-ben The Decline of Western Civilization címmel dokumentumfilmet rendezett a Los Angeles-i punkszcénáról, majd később elkészítette ennek folytatását is, amely a metálzenével foglalkozott.

A forgatókönyv utolsó változatát Spheeris az egykor zenei újságíróként dolgozó David Daltonnal közösen írta, aki elkísérte Joplint az egyik turnéján. Úgy tűnik, a film szerkezete hasonló lesz a Majdnem híres-hez: ebben a filmben is az újságíró szemszögéből követhetjük majd végig a turné eseményeit. Az alkotók jelenleg keresik a megfelelő színészt Dalton megformálására.

A film forgatása novemberben kezdődik Philadelphiában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK