A John Cusack menet

2006.09.22. 12:04

John Cusacket szívesen bemutatnánk az anyukánknak, mert egészen biztos, hogy kedves, rendes fiúnak tartaná. Ő az igazi antisztár, olyan pasas, amilyenből mindannyian ismerünk párat. Érzékeny, jó fej, de persze tele van egy rakás neurózissal, mint mindenki. Több mint húsz éve alakítja a szerethető átlagembert, a kiugrást jelentő Tuti dolog óta, amelynek DVD-megjelenése alkalmából végre pótoltuk eddigi mulasztásunkat, és összeszedtük kedvenc Cusack-figuráinkat. Megnéztük, melyikük hogyan vette az élet akadályait, és természetesen a Pop, csajok, satöbbi által megkövetelt módon ötös toplistába szedtük őket.

Nick Falzone problémája: Első pillantásra úgy tűnhet, Nick a szokásos Cusack-figuráktól eltérően tökös legény: a legjobb légiirányító a csapatban, ahol dolgozik, percenként több tucat élet-halál döntést hoz meg könnyedén. Persze kiderül, azért őt se olyan nehéz beparáztatni, csak egy rivális kell hozzá. Amikor egy nála is tökösebb, Russell nevű új kolléga érkezik az irányítóközpontba, a két fickó azonnal végeláthatatlan kakasviadalba kezd, ami egy idő után már nem csak arról szól, hogy ki a menőbb szakmailag, hanem arról is, hogy melyikük viszi ágyba a másik feleségét.

Forrás: [origo]

Nick Falzone partnere: Bár két gyönyörű nő is szerepel a filmben - Cate Blanchett Nick, Angelina Jolie Russell feleségét játssza -, az igazi partner Billy Bob Thornton, azaz Russell, aki hol végtelen nyugalommal, hajába tűzött tollal ül le a képernyő elé dolgozni, hol beáll egy leszálló gép alá, hol pedig szerelmes dalokat énekel, miközben felesége szó szerint a lábai előtt fekszik, és isteníti. Russell annyira nagy volumenű ellenfél, hogy még azt is megengedheti magának, hogy megmentse Nick életét.

Nick Falzone tipikus pillanata: Amikor egy részeg este végén Nick Russell feleségének az ágyában köt ki, egy dologgal nem számol, mégpedig, hogy a nő utólag mindenről be fog számolni a férjének. Nick finoman szólva félve megy be másnap dolgozni, de azt látja, hogy Russell teljesen nyugodtan, törökülésben ül a földön. Amikor odainvitálja maga mellé, Nick négykézláb, behúzott nyakkal közelíti meg, minden pillanatban arra számítva, hogy egy hatalmas ütés éri. Ehelyett a Buddha-nyugalmú Russell csupán figyelmezteti Nicket, hogy ugyanez vele is megeshet.

Előző
Következő