Egy ötödik filmet is kipréselnek az alkotók Hannibal Lecternek, az emberevő sorozatgyilkosnak a történetéből. Ezúttal a kannibál gyermek- és fiatalkorát ismerhetjük meg egy fiatal francia színész tolmácsolásában.

Bár már négy filmet megért az emberevő sorozatgyilkos, Hannibal Lecter története, úgy tűnik, az alkotók nem unják. Az embervadász, A bárányok hallgatnak, a Hannibal és A vörös sárkány után jövőre Young Hannibal: Behind the Mask (Fiatal Hannibal: a maszk mögött) címmel mutatják be a filmet, amely Lecter fiatalkorát dolgozza fel.

A történet először könyv formájában jelenik meg december elején, majd ezt követi a film februárban. Mindkettőt Thomas Harris írta, aki az előző négy film alapjául szolgáló regények szerzője is. A sztori, amely azt meséli el, hogyan válik Lecterből szadista gyilkos, hattól húsz éves koráig követi az életét, litvániai gyermekkorától kezdve Franciaországban töltött évein keresztül Amerikába érkezéséig.

Az ifjú Lectert a 21 éves francia színész, Gaspard Ulliel alakítja, akit a Hosszú jegyesség-ben Audrey Tautou vőlegényeként már láthatott a magyar közönség is. Az előző három részben Lectert megszemélyesítő Anthony Hopkins nem szerepel a filmben, de állítólag narrátorként részt vesz benne. Fontosabb szerepet alakít Gong Li is, akit legutóbb a Miami Vice-ban láttunk, ahogy elcsavarta Colin Farrell fejét.

A nagyrészt Prágában forgatott filmet Peter Webber, a Leány gyöngy fülbevalóval alkotója rendezte, ami bizakodással tölt el bennünket, mert Webber személye szinte biztos garanciának tűnik arra, hogy a film jobb lesz, mint az előző, Brett Ratner által rendezett rész.