Hat választási lehetősége van a moziba vágyóknak a héten: Oliver Stone, aki megálmodta a maga 9/11-ét, és most kíméletlenül megmutatja nekünk is, vagy a Síró játék rendezője, aki egy sokkal kedélyesebb transzvesztitás filmmel tér vissza. Nevetgélés a parkolóőrökön vagy a baszk svájcisapkaáruson, illetve borzongás egy ütős krimin, vagy egy magyar filmesnek a komédiáról alkotott elképzelésén.

Breakfast on Pluto - 2005
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? A hetvenes években egy ír fiú, aki inkább lánynak érzi magát, elindul a glamrockkal kikövezett úton Londonba, hogy megtalálja édesanyját.

Ki a rendező? Neil Jordan, aki transzvesztitákkal és terroristákkal már a Síró játék-ban is foglalkozott, legutóbbi emlékezetes filmje pedig az Egy kapcsolat vége volt.

Kik a szereplők? A főszerepet a női ruhában is remekül festő Cillian Murphy alakítja (28 nappal később, Batman: Kezdődik!), mellékszerepben láthatjuk az ismert Liam Neesont és Stephen Reát, valamint az ismeretlen Ruth Neggát és Eva Birthistle-t.

Kinek ajánljuk? Kicsit olyan ez a film, mintha Voltaire Candide-ját Marc Bolan-soundtrackkel megfejelve filmesítették volna meg - az eredmény garantált életvidámság, mindenkinek ajánljuk!

Mit mondunk még a filmről? A Reggeli a Plútón jó kis kavalkád, érzékeny szívű transzvesztita kurvával és az északír polgárháborúval a főszerepben. A robbantások, a családi drámák és a peep show kabinjai között rohanó történet szórakoztató, de a film mégis kicsit szétesett. Nem találták ki eléggé, hogy milyen legyen. Olvasd el kritikánkat!