Novemberben érkezik a mozikba Ridley Scott legújabb, Russell Crowe főszereplésével készült filmje, amely a provence-i borvidékre repít majd el bennünket. Már most megnézhettek a romantikus vígjátékból kilenc rövid részletet, melyekben Crowe többek közt egy üres medencében kapálózik, a borokról tanul, valamint elsajátítja a pincérszakma alapjait is.

Ridley Scott legújabb filmje, a Bor, mámor, Provence november 16-án érkezik a hazai mozikba, de néhány, egyenként kb. egyperces eredeti nyelvű részletet már megnézhettek a neten a filmből. Az alkotás mindenképpen különleges amiatt, hogy a Gladiátor-ral hatalmas sikert arató Russell Crowe - Ridley Scott páros ezúttal a humor és a romantika vizére evezett.

Crowe egy Max nevű londoni brókert alakít, aki váratlanul délfrancia szőlőbirtokot örököl egykori nagybátyjától. A birtokra érkezve Max megismerkedik az elbűvölő Fannyval, aki egy helyi éttermet vezet, valamint egy Christie nevű lány is felbukkan, aki a nagybácsi házasságon kívül született gyerekének vallja magát.

A részletek alapján úgy tűnik, könnyed, napsütötte filmben lesz részünk, ami úgy fog lecsúszni, mint egy gyümölcsös aromájú, könnyű asztali bor.

1.: Max a birtokkal való ismerkedést azzal kezdi, hogy valamiképpen az üres úszómedencében köt ki. Nemsokára felbukkan Fanny (Marion Cotillard), és vele együtt hamarosan a víz is.

2.: Christie (Abbie Cornish) és Max beszélgetnek a borokról és Max nagybátyjáról, aki imádta a nőket, de mindegyiket csak rövid ideig.

3.: A szemüveges Max próbálja visszaszerezni lenyúlt ecsetét a birtokon dolgozó fickótól, de ő még 100 euróért sem hajlandó eladni a szerszámot.

4.: Max követi Fannyt az éttermébe, és felelősségre vonja a medencés incidensért, mire Fanny felvilágosítja, hogy az bosszú volt, mert Max korábban kis híján elgázolta.

5.: Fanny és Max első randevújára Max egy üveg különleges, drága borral érkezik, amiből Fanny azonnal kitalálja, hogy Max el akarja csábítani.

Forrás: [origo]
Russell Crowe és Marion Cotillard a filmben

6.: Maxet látjuk kisfiú korában nagybátyjával (Albert Finney) sakkozni. A bácsi a borkészítés szépségéről tart előadást unokaöccsének, de közben elfelejt a játszmára is koncentrálni.

7.: Fanny és Max valószínűsíthetően szép éjszakát töltöttek együtt, de mi már csak reggel csatlakozunk hozzájuk, amikor megbeszélik, hogy nincs jövője a kapcsolatuknak.

8.: Egy különösen forgalmas estén Max besegít Fannynak az éttermi felszolgálásban, és Fanny megosztja vele a legfontosabb szabályt, amivel egy francia pincérnek tisztában kell lennie.

9.: Max ismét kisfiú: nagybátyja éppen megverte őt teniszben, és elmagyarázza a duzzogó fiúcskának, hogy hogyan kell jól veszíteni.