Martin Scorsese már harmadik filmjét forgatta Leonardo DiCaprióval, akihez most Matt Damon és Jack Nicholson is csatlakozott. A bűnügyi macska-egér játék novemberben kerül a mozikba, de egy tucat rövid részlet már most megnézhető belőle.

Martin Scorsese A tégla című filmjében visszatér kedvenc figuráihoz, a gengszterekhez és az utóbbi években kedvenc színészévé avanzsált Leonardo DiCaprióhoz. Ami biztosan más lesz, mint amit megszoktunk a mestertől: ezúttal nem csak a rosszfiúk, hanem a rendőrök világába is betekintést nyerünk, és szokatlan az is, hogy egy remake-ről van szó (bár Scorsese rendezett már egyet, a '91-es A rettegés foká-t), mégpedig a nagy sikerű hongkongi Szigorúan piszkos ügyek újrájáról. A választás a rendező ázsiai filmek iránti határtalan lelkesedésével magyarázható, nemrég egy interjúban azzal viccelődött, hogy ezentúl csakis ázsiai filmek remake-jeit készíti el.

A film a bostoni rendőrség és az ír maffia harcáról szól: DiCaprio egy rendőrt alakít, aki beépül a maffiába, Matt Damon pedig a tükörképét, egy maffiózót, aki beépül a rendőrség soraiba. A sztori a maffiafőnök, a Jack Nicholson által megformált Frank Costello lebuktatása körül bonyolódik. A mellékszerepekben is A kategóriás sztárokat láthatunk: Mark Wahlberg, Alec Baldwin és Martin Sheen alakítják az ügyön dolgozó rendőrnyomozókat.

A tégla november 9-én kerül a hazai mozikba, de már most megnézhettek tizenkét, egyenként nagyjából egyperces eredeti nyelvű részletet a filmből:

1. Billy (DiCaprio) azt a laza megbízást kapja főnökétől, Olivertől (Sheen), hogy vonuljon börtönbe egy kitalált bűneset miatt, hogy szabadulása után hitelesen épülhessen be az ír maffiába.

2. Dignam (Wahlberg) és Ellerby (Baldwin) eligazítást tart a csapatnak egy új ügyben: a cél Costello elfogása.

3. Oliver és Colin (Matt Damon) megbeszélik, hogy Costello egy embere beépült a rendőrséghez, és Colin feladata, hogy leleplezze a téglát.

4. Colin együtt vacsorázik egy pszichológusnővel (Vera Farmiga), és amikor a nő a fejében akar kotorászni, Freudot idézi, aki állítólag azt mondta, hogy az írekre nem hat a pszichoanalízis.

Forrás: [origo]
Mark Wahlberg és Matt Damon | Nézz még több képet a filmből!

5. Oliver és Dignam megállítják a randevújára igyekező Costellót (Nicholson), és eltűnt mikroprocesszorok ügyében faggatják. Oliver ígéretet tesz rá, hogy elkapja Costellót, amit ő tamáskodva nyugtáz.

6. Costello és Billy nem túl kedélyes találkozása: miközben Billy apjáról cseverésznek, Costello embere megmotozza Billyt, és még a karján levő gipszet is lebontja. Billynek most fájni fog, de azt már nem látjuk.

7. Costello elmondja Billynek, hogy beépített rendőr van az emberei közt, és régebben ilyen helyzetben egyszerűen az összes emberét kinyírta volna. Billy azzal vág vissza, hogy simán lelövi Costellót, ha fenyegetve érzi az életét.

8. Billy idegesen hívja Dignamet, és tájékoztatja, hogy egy beépített maffiózó van a rendőrség soriban. (Ez a legizgalmasabb jelenet a részletek közt, imádjuk DiCapriót, amikor ideges.)

Forrás: [origo]
Jack Nicholson és Matt Damon | Nézz még több képet a filmből!

9. Billy telefonon jelez a rendőröknek egy tranzakció helyszínéről, a csapat, beleértve Colint is, monitoron követi az eseményeket.

10. Billy ugyanannál a pszichológusnál van, akivel Colin vacsorázott. Váliumot szeretne kapni a pánikrohamaira, de a nő csak két tablettát ad neki.

11. Billy egy kocsiban ül Dignammel és Oliverrel. Nógatja őket, hogy tartóztassák le Costellót, mielőtt még lelepleződne és kinyírnák, de Oliver kéri, hogy tartson ki még egy kicsit.

12. Colin és Costello telefonon beszélnek arról, hogy egy beépített rendőr van Costello emberei közt. A pszichológusnő időközben odaköltözött Colinhoz, és bentről nézi, ahogy Colin az erkélyen telefonál.