A Marvel Comics bejelentette, hogy jövőre film készül a Vasember-képregényből. A vaspáncélos, alkoholista szuperhőst Robert Downey Jr. formálja majd meg.

Lassan már követni sem tudjuk a képregényadaptációkat, annyi készül belőlük mostanában; hogy csak a menőbbeket említsük: jövő májusban jön a Pókember 3, elkészült a 300, és előkészítés alatt áll a Wonder Woman. Egy pillanatra sem lazíthatunk, mert most itt a legújabb: hamarosan a Marvel Comics Vasember-e is debütál a vásznon.

A Marvel bejelentette, hogy megtalálták az ideális Vasembert: Robert Downey Jr. formálja majd meg a filmben a szuperhőst. Mint általában a képregényhősöknek, Vasembernek is két arca van: unalmas hétköznapokon Tony Starknak hívják, és egy hatalmas iparvállalat igazgatója. Története Vietnamban kezdődik, ahol egy hadúr fogságába esik, aki arra kényszeríti, hogy fegyvereket gyártson számára. Stark egy másik fogolyban szövetségesre talál, és együtt elkészítik a különleges tulajdonságokkal bíró Vasember-páncélt, amelynek segítségével Stark megszökik, és belevág szuperhős-karrierjébe.

Természetesen senki nem tudja, hogy Vasember azonos Starkkal, álcája, hogy ő Stark testőre. Ahogy azt már más szuperhősöknél megszokhattuk, Stark sem viseli könnyen a szerepe által ráruházott felelősséget, és egy idő után alkoholista lesz. (Ezen a ponton kezdjük érteni, miért Downey Jr.-t választották a szerepre...)

A filmet a komikus színészként és rendezőként is ismert Jon Favreau rendezi, aki például a Pofozó pénzmosók (Made) alkotója és főszereplője volt Vince Vaughn mellett, legutóbb pedig a Szakíts, ha bírsz-ban szerepelt mint Vaughn figurájának a haverja.

A Vasember forgatása jövő februárban kezdődik, a film bemutatója a tervek szerint 2008 májusában lesz.