Keira Knightley az anyukájával dolgozik

2006.10.02. 15:31

Az angol színésznő legközelebb a saját édesanyja által írt, The Best Time of Our Lives című filmben szerepel majd. A Dylan Thomas életét feldolgozó filmet A fiók alkotója rendezi.

Még forgatják A Karib-tenger kalózai harmadik részét, de Keira Knightley már tudja, mit csinál, amikor kibújt Elizabeth Swann földig érő ruhájából: az anyukájával fog együtt dolgozni.

Knightley édesanyja, Sharman Macdonald drámaíró, akinek a Téli vendég című darabjából film is készült Emma Thompson és édesanyja, Phyllida Law főszereplésével. Már négy éve tervezik a The Best Time of Our Lives című film elkészítését, amelynek szintén Macdonald írta a forgatókönyvét, és most úgy néz ki, végre megvalósulhat a terv.

A film az '53-ban, fiatalon elhunyt walesi író és költő, Dylan Thomas életéről szól, a középpontban Thomas és felesége, Caitlin, valamint gyermekkori barátja, Vera Phillips és az ő későbbi férje, William Killick kapcsolatával. Knightley Verát alakítja majd, de azt még nem lehet tudni, hogy kik formálják meg a többi figurát.

A rendező az angol John Maybury lesz, aki tavaly már dolgozott Knightleyval A fiók című thrilleren, és ő rendezte az Ördögi szerelem című remek filmet is, amely a festő, Francis Bacon és szerelme kapcsolatáról szól. A The Best Time of Our Lives forgatása áprilisban kezdődik.

Egyébként érdekes módon jelenleg egy másik Dylan Thomas életét feldolgozó film is előkészítés alatt áll: a walesi Marc Evans (Trauma) szeretne szintén jövőre filmet forgatni a költő és felesége kapcsolatáról. Ebben az alkotásban Michael Sheen (Az Underwold Lucianje) játszaná Thomast, feleségét pedig Miranda Richardson alakítaná.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK