Összeállt Tim Burton Sweeney Toddjának főszereplőgárdája: Johnny Depp mellett Helena Bonham Cartert és Sacha Baron Cohent láthatjuk majd a musicalben.

Mi már akkor megmondtuk, amikor Johnny Deppet szerződtették a Sweeney Todd vérengző borbélyának szerepére, hogy bűntársát csakis Helena Bonham Carter játszhatja, és szerencsére Burton hallgatott ránk: Mrs. Lovett szerepét élettársára osztotta.

A színdarab és musical formájában már sokszor feldolgozott történet egy 19. századi borbélyról szól, akivel kegyetlenül elbánt az élet, ezért bosszúból gyilkolásra adja a fejét, és sorban elvágja kliensei nyakát. Toddnak szövetségese is akad, a borbélyüzlete alatti pitebolt tulajdonosa, Mrs. Lovett ínycsiklandó húsos pitét süt a Toddtól kapott "hozzávalók" segítségével.

Tim Burton februárban kezdi forgatni filmjét, amely Johnny Depp-pel már a hatodik közös munkája lesz, Bonham Carterrel pedig a negyedik, ha jól számoljuk (legutóbb a Charlie és a csokigyár-ban és A halott menyasszony-ban dolgoztak együtt mindhárman). A szereposztásról még azt is lehet tudni, hogy a hazai vásznakon hamarosan Boratként bemutatkozó Sacha Baron Cohen (alias Ali G) is játszik majd a filmben, ő az Adolfo Pirelli nevű olasz borbélyt alakítja, aki Todd riválisa a szakmában.

A zenés filmben az eredeti musicalváltozat Stephen Sondheim által írt dalait használják fel, a forgatókönyvet pedig John Logan írta, aki a Gladiátor és az Aviátor szerzője is volt.