Szabadság, szerelem - 2006
Képek | Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? Az '56-os forradalom eseményeit és a melbourne-i olimpián részt vevő magyar vízilabdások történetét egy forradalmár lány és egy sportoló fiú szerelmén keresztül eleveníti meg a film.

Ki a rendező? Ez hazánk első tömegfilm-rendezőnőjének, Goda Krisztinának a második nagyjátékfilmje a tavalyi nagy sikerű Csak szex és más semmi után.

Kik a szereplők? A vízilabdás Fenyő Iván szeret bele a forradalmár Dobó Katába. Fenyő legjobb barátja Csányi Sándor, fontosabb mellékszerepekben láthatjuk Huszár Zsoltot, Szávai Viktóriát, Gesztesi Károlyt.

Kinek ajánljuk? Azoknak az iskolásoknak, akik lusták bemagolni a forradalom összes eseményét - ha megnézitek ezt, szórakozás közben talán még ragad is valami rátok.

Mit mondunk még a filmről? A fekete-fehér helyett színesben nézhetjük a forradalmat. Szomorú film, de frissek a poénok. A ritmus feszes, a szemünk jól kiszámolt ütemben siklik a felszínen, a szélesvásznú történelmi tablón. Olvasd el kritikánkat!

Mit mond a film producere? Andy Vajna szemtől-szemben nem is olyan robusztus, kimondottan nyájas, és az irodája nem hatalomvágyról, inkább játékszenvedélyről árulkodik. Az íróasztala egy hatalmas rulettasztal, könyvespolcán pedig több száz film sorakozik. Mégis azt állítja, az elmúlt másfél évben egyet sem látott, úgy el volt foglalva a sajátjával. Olvasd el Andy Vajnával készült interjúnkat!

Bujdosó Bori