A Mátrix alkotói újra rendeznek

2006.11.02. 14:21

Akárhol töltötte is Andy és az időközben nővé átvedlett Larry Wachowski az előző három évet, most előmásztak onnan, hogy egy hatvanas évekbeli anime alapján rendezzenek élőszereplős filmet.

A Wachowski fivérek nem sokat hallattak magukról mióta a Mátrix-trilógia a végéhez ért (hacsak a V mint vérbosszú forgatókönyvének megírását nem tekintjük kiemelkedő művészi teljesítménynek), de most úgy fest, végre visszaülnek a rendezői székbe: egy hatvanas évekbeli japán rajzfilmsorozat adaptációját készülnek megvalósítani.

A Speed Racer című rajzfilmsorozat egy tizenéves japán fiúról szólt, akinek az az álma, hogy a világ legjobb autóversenyzője legyen. A Wachowski testvérek az anime alapján élőszereplős filmet terveznek forgatni, amelynek forgatókönyvével már el is készültek.

A film főhőse a Speed nevű autóversenyző és Mach 5 nevű, mindenféle extra kütyüvel felspécizett autója, ezenkívül jelentős szerepet kapnak a sztoriban Speed családtagjai és riválisa, Racer X is. A szereposztásról egyelőre még nincs hír.

A Mátrix producere, Joel Silver, aki már több mint tíz éve próbálja megvalósítani ezt a filmet, most ideális partnerre lelt a testvérekben, akik minden bizonnyal vizuális effektusokkal tömik majd tele a filmet. Silver annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy "a versenyjeleneteket oly módon közelítik meg, amilyet még sosem láthattunk". De hozzátette még azt is, hogy olyan családi filmet szeretnének csinálni, amely mindenki tetszését elnyerheti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK