Cusack gyilkol, De Niro nyomoz, Casselt lelövik

2006.11.02. 12:32

Legnagyobb örömünkre három kedvenc színészünk friss filmterveiről is tudósíthatunk: John Cusack egy jövőbeli bérgyilkost alakít, Robert De Niro nyomozó lesz a Katrina sújtotta New Orleansban, Vincent Cassel pedig egy hírhedt gengsztert formál meg.

John Cusack elképesztően sok filmben játszik mostanában: idén már leforgatta a Grace is Gone-t és a 1408-at, és máris forog a Brand Hauser: Stuff Happens, amelyben szintén főszerepet játszik. A sztori nyomokban emlékeztet a '97-es Otthon, véres otthon-ra: ez is egy komédia lesz, amelyben Cusack bérgyilkost alakít, mégpedig olyat, aki szerelembe esik. A Brand Hauser azonban a jövőben játszódik egy közel-keleti országban, amelynek irányítását egy magáncég veszi a kezébe, amelynek igazgatója az egykori amerikai elnök. Cusack figurája azt a megbízást kapja, hogy gyilkolja meg a konkurens cég elnökét (őt Ben Kingsley játssza), azonban minden terv borul, amikor a bérgyilkos beleszeret egy fiatal riporternőbe. Utóbbit a Cusacknél jó húsz évvel fiatalabb Hilary Duff alakítja. A filmben Cusack nővére, Joan Cusack, valamint Marisa Tomei is játszik.

De Nirónak szokatlan partnere lesz a következő filmjében: a rapper 50 Centtel játszik majd együtt. A szimplán New Orleans címet viselő thrillerben De Niro egy rendőrt alakít, aki azt hiszi, hogy partnere a Katrina hurrikán pusztítása során veszítette életét, de később kiderül, hogy a férfit lelőtték. A rendőr új partnere (őt alakítja 50 Cent) segítségével nyomozásba kezd, hogy kiderítse, miért kellett társának meghalnia. A filmet - melynek forgatása jövő februárban kezdődik a helyszínen - Tim Hunter rendezi majd, aki főképp tévés rendezőként ismert. De Niro második önálló rendezését, a The Good Shepherd-et egyébként decemberben mutatják be az amerikai mozikban.

Vincent Cassel az Ocean's Twelve és a Kisiklottak után ismét egy olyan filmben vállalt szerepet, amelyben sármos rosszfiút alakíthat: ő játssza majd Jacques Mesrine-t, a hírhedt francia gengsztert, aki mozgalmas élete során bankrablásokat és emberrablásokat hajtott végre, és nyolcszor ült börtönben, mielőtt '79-ben agyonlőtték. Érdekes módon a gengszter életét nem is egy, hanem két filmben dolgozzák fel, melyeket párhuzamosan forgatnak majd Kanadában és Franciaországban jövő májustól kezdve. Eva Green és Marion Cotillard Mesrine két különböző szeretőjét és bűntársát játssza majd, a rendező Jean-Francois Richet (Közönséges szerelem) lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK