Jim Carrey új műfajban próbálja ki magát: jövőre Joel Schumacher filmjében, a The Number 23 című thrillerben játszik főszerepet. Az amerikai premiert február 23-ra tűzték ki.

Az előzetesből kiderül, hogy a filmben Carrey egy jóakaratú átlagembert játszik, akinek a felesége (Virginia Madsen) egy nap vesz egy piros könyvet, aminek a címe is csak ennyi: A 23-as szám. A főhős olvasni kezd és egyre mélyebbre gázol a populáris számmisztika titokzatos mocsarában - megtudjuk, hogy a 13-as szám egyenesen smafu a 23-as jelentőségéhez képest: szüleinktől 23 pár kromoszómát öröklünk, az euklideszi geometria 23 axiómából áll, 2:3=0,666... így magyaráz komoly arccal az egyik szereplő. Nő a feszültség, dagad a rejtély.

A trailerben Carrey, mint egy csodálatos elme, számokkal hadonászik egy tábla előtt, míg felesége és barátai egyre jobban aggódnak érte. Feltűnik egy rejtélyes, fekete hajú, dúskeblű szépség is, akit Carrey félmeztelenül és meglehetősen fenyegetően átölel, szó esik a sátánról, pokolról, és elhangzik a fontos kérdés: vajon a 23-as szám áldás vagy átok? Meglátjuk, talán nem lesz belőle a Pillangó-hatás-hoz hasonló, kínos maszatolás - Carrey jó színész, a thrilleresen nyúzott arc jól áll neki, és szépek a vörösben úsztatott jelenetek is.

A hír még izgalmasabb annak fényében, amit Carrey nyilatkozott a People riporterének áprilisban:

"Évek óta lenyűgöz a 23-as szám. Mindenütt ott van. Mindkét szülő 23-23 kromoszómát örökít az utódokba, a Föld forgástengelyének dőlésszöge 23 fokot zár be a keringési síkjával, a 23-ik zsoltár a mantrám..."

Tehát Jim Carrey valójában saját mániáját játssza el nekünk? Carrey nem szórakozik, még a produkciós cégét is átnevezte JC23 Entertainmentre. Azért bedobtuk a Google-ba a Föld forgástengelyét, és 23,5 fok jött ki a dőlésszögre, nem 23. Reméljük, ez nem olyan nagy különbség.