A filmrajongók ezen a héten azt se tudják majd, hova kapjanak jó dolgukban: egyszerre három ütős gengszterfilm érkezik (a forgalmazók biztos öngyilkos hangulatban voltak), és még az év legjobb, legszebb, leghánytatóbb magyar filmje is. Plusz egy komédia, egy animációs film és egy hiperalacsony költségvetésű nemtudjukmi.

Taxidermia - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? A szerelemre vágyó katona, a sikerre áhítozó evőbajnok és a halhatatlanságról álmodó állatkitömő története.

Ki a rendező? Ez Pálfi György második nagyjátékfilmje a szöveg nélküli, csuklós Hukkle után.

Kik a szereplők? A három időben játszódó három történetnek számos szereplője van, főképp Czene Csaba, Molnár Piroska, Trócsányi Gergő, Stanczel Adél, Marc Bischoff és Máté Gábor.

Kinek ajánljuk? A leglátványosabb magyar filmet azoknak ajánljuk, akik nem félnek a bizarr filmélményektől, és nem túl gyenge a gyomruk. Érdemes belekóstolni.

Mit mondunk még a filmről? A Taxidermia jó sok testnedvvel kalauzol végig a negyvenes évektől napjainkig hazánk történelmén, egy visszataszító család történetén keresztül. A film a korszakok lényegéről, vágyairól szól, gúnyos gyomorforgatással. Olvasd el kritikánkat!

Mit mondanak az alkotók a filmről? Pohárnok Gergely csak tíz éve dolgozik operatőrként, de ez idő alatt a legkülönfélébb magyar filmeket fényképezte, többek között a Cukorkékség-et, melynek társírója és -rendezője is volt, az I Love Budapest-et, a Magyar vándor-t és Pálfi György első két nagyjátékfilmjét, a Hukklé-t és a Taxidermiá-t. Utóbbi film bemutatója alkalmából beszélgettünk vele. Olvasd el interjúnkat!