Az amerikai mozijegyeladási listát továbbra is Borat uralja, viszont Ridley Scott és Russell Crowe második közös munkájára senki sem volt kíváncsi.

Nincs változás az előző héthez képest az amerikai mozijegy-eladási lista dobogós helyezettjeit tekintve: Borat továbbra is hülyére vesz mindenkit, őt pedig a Mikulás és az animált állatok követik népszerűségben.

A múlt héten 1100 vetítőteremben útjára indított Borat című áldokumentum-komédiát ezen a hétvégén már 3000 vásznon játszották, és ennek köszönhetően a film bevétele majdnem tíz százalékkal magasabb - 29 millió dollár - volt most, mint az előző hétvégén. A film tíz nap alatt összesen 67,8 milliót kaszált, amivel jelenleg ez a negyedik legnépszerűbb R besorolású komédia - azaz olyan vígjáték, amely 17 év alatt csak szülői kísérettel tekinthető meg.

A Télapu 3 csak 13%-ot esett az előző hétvége óta, és most 16,9 milliót szedett össze. Bár ez a csekély mértékű bevételcsökkenés hasonló a második rész teljesítményéhez, az előző rész tíz nap alatt 60 millió dollárra tett szert, a harmadik epizód viszont csak 41,1 millió dollárnál tart jelenleg. A harmadik helyen álló, Elvitte a víz című animációs film szintén jól tartja magát: csak 11%-ot esett vissza az előző hétvége óta, és most 16,7 milliót termelt.

Negyedik helyen nyitott a Szörnyek keringője rendezőjének, Marc Forsternek a Stranger Than Fiction című komédiája, melyben Will Ferrell, Emma Thompson és Dustin Hoffman szerepel. A kb. 30 millió dollárból készült film szerény 14,1 millióval indított, ami, ha Ferrell főszereplőként jegyzett filmjeit tekintjük, a színész eddigi leggyengébb nyitása.

A többi premierfilm még gyengébben teljesített. A Cate Blanchett és Brad Pitt nevével fémjelzett Babel-t néhány moziban már eddig is játszották, de most 1251 moziban kezdték vetíteni, ahol összesen csak 5,7 milliós bevételre tett szert az egyébként izgalmas és megható dráma. Ez a halovány eredmény még mindig jobb, mint amit a The Return című horror produkált, amely a nyolcadik helyen nyitott 4,8 millióval.

Ridley Scott és Russell Crowe újbóli együttműködése, a Bor, mámor, Provence (A Good Year) amely itthon ezen a héten érkezik a mozikba, finoman szólva nem ígérkezik olyan fényes sikernek, mint anno a Gladiátor volt. A romantikus vígjáték több mint 2000 moziban mindössze 3,8 millió dollárt bírt összekaparni.