A cinikus Randalt és a tutyimutyi Dantét tizenkét éve hagytuk ott a vegyesboltban. Ha velünk játszol, az elsők közt lehetsz, akik az [origo] filmklub premier előtti vetítésén megtudják, hogy azóta hogyan alakult a Shop-stop hőseinek élete!

Nehéz feladat a Shop-stop 2-t ajánlani, hiszen a történet fordulatait természetesen nem szeretnénk lelőni, a szóbeli poénokat meg még annyira sem fogjuk elkezdeni idézgetni. Az előzményekkel pedig feltételezhetően szinte mindenki tisztában van: Kevin Smith a kilencvenes évek elején minimális pénzből, a haverjaiból, ismerőseiből verbuvált csapattal megcsinálta a Shop-stop-ot, amit aztán beválogattak a '94-es Sundance filmfesztivál programjába... és a többi már történelem.

Smith öt (a megszállott rajongók által egyöntetűen imádott, a rendező fikázói által egyöntetűen gyűlölt) nagyjátékfilmmel és tizenkét évvel később előbányászta első gyermekeit, a vegyesboltban sóhajtozó Dantét (Brian O'Halloran) és a videotéka kuncsaftjait szívató Randalt (Jeff Anderson), hogy megmutassa nekünk, a bő tíz év alatt hova jutott két mihaszna kedvencünk. Természetesen nem nőttek fel, nem utálják kevésbé a melójukat, és a vevőket sem szerették meg időközben. Annyi változott, hogy mivel Randal és egy kávéfőző együttes megbízhatatlansága folytán leégett a bolt és a téka, kénytelenek voltak áttenni a székhelyüket egy gyorsétterembe, ahol továbbra is a pult mögül nyomatják szellemesen obszcén szövegüket.

Mivel a sztoriból többet nem szeretnénk elárulni, sőt, azt sem akarjuk elmondani, hogy a két új női főszereplő, Smith felesége, Jennifer Schwalbach és Rosario Dawson milyen figurát alakít, inkább Smitht idézzük, akinek a sztorija egy hasznos tippet rejthet a kezdő rendezők számára: "Briannel és Jeffel már egy-két hete hármasban próbáltunk, amikor Rosario is beszállt. Egyik nap Briannel, Jeffel és Trevorral (Trevor Fehrman) próbáltunk. Minden rendben ment, de még senki nem tudta kívülről a szövegét, mindenki csak próbálgatta a mondatait. Aztán két órával a próba kezdete után betoppant Rosario, és a három csávó egyszerre húzta be a hasát. És hirtelen elkezdtek Olivier szintű alakításokat nyújtani. Szóval az, hogy Rosario is részt vett a filmben, nem csak a filmnek tett jót általában, hanem az alakításoknak is, mert mindenki túl akarta játszani a többieket, hogy bevágódjon a csinos csajnál."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A Shop-stop-ban Dante barátnője összesen 37 ürgét szopott le. (legalábbis erről számolt be)

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt november 22-én szerdán 20 órára a Művész mozi Chaplin termébe (1066 Budapest, Teréz körút 30):

Adamik Zsolt, Bakács Katinka, Bara Gusztáv, Benedeczki Zoltán, Berndt Kornélia, Beszeda Bori, Birínyi Mária, Bodai Márton, Bóday Bernadett Orgona, Borcsiczky Zsuzsa, Borissza Tibor, Borza Emese, Csűrös Ádám, Czipó Zsolt, Diós Anikó, Elek Noémi, Emőke, Engelhart Roland, Ferencz-Csibi Attila, Ford SkunkliX, Freigang István, Gerő Eleonóra, György Zoltán, Hajdú Orsolya, Harcsa Norbert, Horváth Csaba, Horváth Zoltán, Hurja István, Juhász Bálint, Karányi Gábor, Kékes Viktória, Kiglics Bence, Király Róbert, Kocsi Zsolt, Kovács Eszter, Lafkó Katalin, Makai Dóra, Márk Lilla, Mátrai Mátyás, Mihály Lilla, Mondvai Márton, Nagy Bernadett, Nagy Levente, Nagy Richárd, Nagylaki Csaba, Németh Kamilla, Ocsovszki Dorián, Pap Dávid, Pásti Gabriella, Paulik Tibor, Petheő Gábor, Plaszkó Márta, Pócsi Brigitta, Pók Zoltán, Pozsonyi Bálint, Prohászka Eszter, Répási János, Rezsnyák Tamás, Sárkány Petra, Schmauder Tamás, Sík Gergely, Solti Attila, Szanda Anita, Szász Gabriella, Szij Péter, Szilágyi Bertalan, Szorger Attila, Szőke Károly, Tusjak Éva, Urbán Mariann, Vámos Tamás, Vida Krisztián, Víg Márton, Zimonyi Melinda

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!