Meryl Streep zaklatja Tom Cruise-t

2006.11.15. 11:25

Cruise egy rámenős újságírónő elől menekülő politikust alakít majd következő filmjében, amelyet Robert Redford rendez.

Bejelentették, hogy Tom Cruise következő filmje a Lions for Lambs című dráma lesz, amelyben a színész egy kongresszusi képviselőt alakít majd. Mint ismeretes, Cruise-nak és produkciós partnerének, Paula Wagnernek augusztus végével megszűnt a tizennégy évig fennálló szerződése a Paramount filmstúdióval, és ezután a páros úgy döntött, ismét életet lehel az egykori United Artists stúdióba. Ez lesz az első alkotás, amely a régi-új stúdió égisze alatt készül majd el.

A Lions for Lambs egy három szálon futó dráma lesz, melyet Robert Redford rendez, és az egyik főszerepet is ő alakítja majd a filmben. A veterán színész egy idealista egyetemi professzort játszik, aki egyik tehetséges diákja útját próbálja egyengetni, miközben egy másik volt diákja, akiből katona lett, Afganisztánban ragad társaival. A harmadik szál a Cruise által megformált politikus és egy nyomában kajtató újságírónő kapcsolata körül bonyolódik. A riporternőt Meryl Streep formálja majd meg.

A film a tervek szerint a Sziriana-hoz hasonló, összetett politikai-társadalmi dráma lesz. A forgatókönyvet Matthew Carnahan írja, aki eddig főként tévéfilmek szerzője volt, és mellesleg - a Narkó-t és a most készült Füstölgő ászok-at jegyző - Joe Carnahannak a bátyja. A forgatás januárban kezdődik, a film bemutatója a tervek szerint jövő ősszel lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK